witam przymierzam sie do otwarcia hurtowni Obuwie odziez
Jakkie sa najlepsze sposoby znalezienia odbiorcy ? macie jakies pomysly
Bede bardzo wdzieczny
|
Gdzie znalezc odbiorcow? |
Gdzie znalezc odbiorcow?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witam przymierzam sie do otwarcia hurtowni Obuwie odziez
Jakkie sa najlepsze sposoby znalezienia odbiorcy ? macie jakies pomysly Bede bardzo wdzieczny
Reklama :D w internecie, gazetach, handlowcy
dzieki ;)
Polecam głownie w internecie. Sprzedaż też.
ale czy spredzaz poprzez internet jest oplacalna ?
Sprzedaż internetowa jest bardzo opłacalna. Ludzie coraz więcej kupują w ten sposób bo:
1) Zakupy można zrobić z domu lub częściej z pracy 2) Omijasz kosztownego pośrednika jakim jest sklep --> możesz zaoferować niższą cenę. Mankamentem jest brak możliwości przymierzenia obuwia przez klienta i 10 dniowy termin zwrotu bez podania przyczyny ale skoro Bonprix, Quelle i inni nie padają to widać dużo osób tak kupuje i to się opłaci.
dzieki za rady. Czy ktos ma doswiadczenie w sprzedazy na allego jakie sa zyski Czy sie oplaca taka sprzedaz?
A to musisz sprawdzić sam. Porównaj cenę za jaką możesz wystawić 1 parę obuwia na aukcji + koszty wysyłki i zobaczy czy cena będzie się wiele różniła od tej jaka jest w sklepie z butami. Wtedy będziesz miał obraz sytuacji.
Tak wiem o tym ale czy ludzie kupuja na allegro bo nawet jak bede miec 100 procentowy zysk z jednej pary a kupi mi tylko 10 osob na miesiac
Śledź kilku sprzedawców podobnego asortymentu, zaobserwuj ile średnio są w stanie sprzedać towaru w jakimś okresie czasu.
Na podstawie takiej analizy będziesz miał już jakieś podstawy żeby zastanowić się czy Taki biznes Ci odpowiada. Innej drogi zbytu możesz szukać jeżdżąc po sklepach detalicznych w swoim mieście i przedstawiając im swoją ofertę. Łatwiej znajdziesz odbiorców jeśli sam się do nich zgłosisz niż jeśli miałbyś liczyć tylko na to że oni sami do Ciebie trafią. Pozdr.
Zajmuję się prowadzeniem hurt już od lat. Pracowałem teraz mam swoją firmę. Reklama reklamą. Ale najlepiej będzie jak stworzysz sobie bazę z wszystkimi sklepami obuwniczymi. I będzie po prostu wysyłał i oferty na maila pocztą dzwonił do nich jeździł. Najlepiej zatrudnić kogoś kto się będzie tym zajmował. Pozdrawiam
dziekuje za rady. Mam dostep do butow od producenta i zastanwaiam sie czy zainwestowac w otwarcie malej hurtowni. Do lucasek mam takie pytanie jako ze masz swoja forme wiec i doswiadczenie w tej branzy. Ile na poczatku mam zaiwestowac ile par butow zakupic ? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gdzie znalezc odbiorcow?": - gdzie znaleźć dobra hurtownie? - Gdzie moge znaleźć drewno dąb - JAK ZNALEZC ODBIORCOW NA MASZYNY - Brakuje odbiorców? Jak ich znaleźć? - jak znaleźć odbiorców w Polsce??
• Strona 1 z 1
|
|