|
Giełda dla bardzo początkujących. Jak zacząć inwestować - strona 2 |
Giełda dla bardzo początkujących. Jak zacząć inwestować
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
a jaki program do AT byście polecili, w którym mozna m.in. sprawdzic plynnosc akcji?
Problem w tym, aby mieć program do AT z notowaniami w czasie rzeczywistym musisz mieć konto w domu maklerskim. Ja korzystam z NOL 3 i sobie chwale.
Założyłem własnie rachunek brokerski w alior banku i mam kilka pytań. Mam bezpłatny rachunek Inwestor standard - Bezpłatny dostęp do 1 oferty kupna/sprzedaży dla wszystkich instrumentów. Czy to oznacza, że w ciągu 1 dnia (1 sesji) mogę w obrębie danej spółki dokonać tylko 1 zlecenia, czyli albo kupno albo sprzedaż, a kupno i sprzedaż akcji tej spółki w ciągu 1 sesji jest niemożliwe?
I jeszcze nie mam pewności co do rodzajów zleceń. Generalnie kupując akcje chce je kupić za cenę maksymalnie taką jaka jest w momencie kiedy skladam zlecenie, a sprzedając zależy mi na tym by ustawić dolny limit ceny, za którą chcę sprzedać. I powiedzmy, że sprzedając chce sprzedać wszystkie akcje, a nie że część mi anuluje, a część sprzeda. To jaki typ zlecenia powiniennem w tej sytuacji wybierać?
Witam. Moje pytanie dotyczy ogolnie inwestowania. Jestem mlodym chlopkiem i dopiero zaczynam przygode z gielda itd. Nie wiem za bardzo,bedac w mojej sytuacji jak inwestowac tzn czy otworzyc fundusz TFi w moim banku czy tez na portalu typu skarbiec24. pl, jednak wydaje mi sie ze zyski sa male ? Co doradzili byscie nowicjuszowi ??? Bede wdzieczny za jakakolwiek wskazowke. Pozdrawiam
Z pewnością trzymanie pieniędzy w skarpecie nie należy do najsprytniejszych pomysłów ze względu na inflację. Na rynku dużo jest okazji, tylko trzeba wiedzieć gdzie ich szukać. Na początku polecam Ci znaleźć portal na którym pasjonaci umieszczają analizy techniczne i fundamentalne. Zobacz na google ciekawe pozycje, ja zaglądam na ttools – sprawdź i sam oceń.
Bardzo ciekawa strona. Dzieki. Cos w stylu money. pl Lecz ta wydaje mi sie bardziej przejrzysta. Z tego co zauwazylem mozna na niej nabywac akcje... ??
Chriss_89: Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, miałem ostatnio istny sajgon.
Po pierwsze to nie... Ttools zupełnie nie przypomina money. Money to portal z informacjami i koniec. Ttools ma analizy, zbiera informacje z różnych miejsc i udostępnia je u siebie. I tak, można kupować akcje , obligacje itp. Możesz tworzyć sobie portfel i tworzyć w locie wykresy i analizy swoich poczynań. Masz to wszystko w dużym miejscu i funkcji jest naprawdę dużo. W skrócie, to wszystko czego będziesz i możesz potrzebować znajduje się właśnie na tym portalu.
Mam jeszcze takie male pytanie. Przegladam jak narazie fundusze inwestycyjne poszczegolnych bankow. Nie rozumiem tylko ktory fundusz jest lepszy. Ten ktory ma ujemny % sharpa i treynora czy ten ktory jest blizej 0 lub nawet na plusie ?? Bd wdzieczny za odp. Pozdrawiam
mam konto w aliorbanku. chce przelac troche kasy z konta brokerskiego na oszczednosciowe. A tu nie moge bo na koncie brokerskim prawie cala wolna kwota jest jako naleznosci, a przelac moge tylko tyle i jest w "gotówka". O co chodzi? Jak zrobic zebym mogl te naleznosci przelac na konto????
jezeli sprzedales akcje to ta kasa splynie po chyba 2-3 dniach i wtedy bedziesz mogl ja przelac.
Ja mam rachunek od paru lat BZ WBK, nie dawno znajomy otworzył rachunek w ING i muszę powiedzieć, że w ing jest dużo lepsza aplikacja do obsługi notowań, działa pod każdym systemem operacyjnym i ogólnie całe konto internetowe jest zrobione jakoś lepiej. W każdym bądź razie po doświadczeniach z tymi dwoma bankami zdecydowanie polecam ing.
Hej,
mam do zaoferowania film w którym jest duża porcja wiedzy o inwestowaniu. Przedstawiona jest w nim najskuteczniejsza metoda zakupu akcji potwierdzona wyliczeniami. Nie mozna zamieszczać linków dlatego osoby zainteresowane proszę o kontakt pw. Pozdrawiam
jakie znacie strony o tematyce inewstowania godne polecenia - takie wp , onet , dla gieldy ?
forum dobre to sotckwatch książkę polecam Jake Bernstein "Inwestor Jednosesyjny" wp, onet - to tylko głównie komunikaty i jakieś artykuły prasa - Puls Biznesu i Parkiet szkolenia - Mpac.pl analizy - tutaj trzeba by wykupić coś np. stooq.pl, xtb coś kiedyś miał, bzwbk daje analizy techniczne dla klientów
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Giełda dla bardzo początkujących. Jak zacząć inwestować - strona 2": - jak zaczac inwestowac na gieldzie ?? - Chcesz zacząć inwestować na giełdzie,ale nie wiesz jak... - Jak zacząć przygodę z giełdą - Arbitraż na Forex-bardzo niskie ryzyko,bardzo wysokie zyski - ODSTAPIE BARDZO DOBRY BIZNES DLA LUDZI Z BARDZO DUZYM KAPITA
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|