|
Gielda |
Gielda
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy oplacalo by sie zaciagnac kredyt hipoteczny na dom tesciow i pieniadze zainwestowac na gieldzie? W prae miesiecy zarobil bym kilka milionow i bylo by ok? Oplaca sie?
Jak masz pojęcie o giełdzie to sie opłaca, jak nie masz to sie nie opłaca, bo stracisz
belthezer nie obraź się ale napisałeś to tak jakbyś miał 15 lat i usłyszał w wiadomościach że ktoś tam zarobił miliony na giełdzie....
Żeby zarobić w jakimś biznesie to trzeba się najpierw na nim znać a z twojej wypowiedzi widać że nie masz pojęcia o giełdzie.
ty to łebski facet jesteś ja od tylu miesięcy myślę nad zarobieniem jakiejś kasy a tu masz jak grom z jasnego nieba! Też wezmę kredyt i w kilka miesięcy zarobie kilka milionów! :D
Popieram kolegę. Sporo z nas ma tu jednak nawet jeśli nie cały dom to chociaż skromne mieszkanko. Wszyscy bierzemy na nie maksymalne jak się da kredyty. Jak ktoś może to bierze i na swoje i na swoich rodziców a nawet na teściów. To ostatni zwłaszcza popieram. Potem wszyscy idziemy na giełdę i zarabiamy te piękne miliony. Moze milionów nie zarobimy ale.... zrobimy niezły ruch na rynku nieruchomości oraz opakować papierniczych bo spora grupa ludzi będzie mieszkać w kartonach. Można zaryzykować, że 90 lub więcej procent tych nieruchomości się na nim znajdzie zaraz po tym jak nam je banki odbiorą po tym jak te pieniądze stracimy. Ale jak fajnie teściom dopieczemy ;-) Co za uciecha. Jak banki się ucieszą. Kolego nie znasz nawet 1 podstawowej zasady inwestowania na giełdzie: Inwestuje się na giełdzie tylko taką kwotę, jaka możemy bezpiecznie stracić. To podstawowa zasada. No giełdzie jak w życiu wszystko zależy od szczęścia. Często nawet doświadczeni inwestorzy popełniają błędy i tracą fortuny a Ty taki leszcz być chciał od razu zyskać ??? Nie inwertuj tam nawet 1 grosza z takim podejściem.
ja nigdy nie inwestowałem na giełdzie. Dopiero planuje. I ogólnie to chyba lepiej jest zacząć od 1-2 tys zł jak je stracisz nic wielkiego się nie stanie, a zawsze to jakieś nowe doświadczenie. No chyba że weźmiesz jakiegoś maklera dasz mu 1 mln i powiesz że 30% zysku jest dla niego.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gielda": - gielda - Gielda, fundusze, itp? - Gielda - zdjecie na pulpit - Gielda papierow wartosciowych - Gielda litewska i łotewska
• Strona 1 z 1
|
|