|
Glowa pelna pomyslow,ale.... |
Glowa pelna pomyslow,ale....
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich . Wlasny biznes prowadze od 99 roku i nawet dobrze mi sie wiedzie ,ale prowadze branze ktora nie wiadomo czy rozwijac (okna drzwi) raz ,ze zamiast normalnego handlu to jest walka z rabatami dla klientow , co chwilke zmieniajace sie ustawy vat i brak odliczen , oraz firmy akwizycyjne powoduje ze ta branza stoi pod znakiem zapytania . Mysle od dluzszego czasu nad czyms stabilnym finansowo ,urodzilo sie kilka pomyslow , ale za kazdym razem pojawia sie to slynne ale :) salon pieknosci dla psow -tak ale ... trzeba byc dobrym fachowcem , za dwie godziny roboty dostaje sie 150 zl minus koszty itd... kebap -tak , ale jestem uwiazany w zwiazku ze sanepidem i pracownikami co by drugiej wyplaty sobie nie pobierali:) Mam pieniadze do zainwestowania , jednak jestem bardzo ostrozny poniewaz bardzo ciezko na nie zapracowal em , jednak otwarty na rozne propozycje wspolpracy. Moze jest ktos na forum kto jest w stanie na jakis warunkach sprzedac temat?? moze macie jakies pomysly ktorymi podzielicie sie na forum??
Mamy i dzielimy się, wszystkie pomysły są tutaj: http://www.biznesforum.pl/viewforum.php?f=17 Co do sprzedaży pomysłów to wystarczy poszukać. Jest tutaj wiele osób, które mają pomysł i szukają inwestora, radze przejżeć forum;] Pzdr.
u mnie najwiekszy problem jest taki ,ze mam maly biznes jednak nie jestem z niego do konca zadowolony ,nie daje mi pelnej satysfakcji. Aby otworzyc nowy biznes musze wiedziec ,ze bedzie lepszy od tego ktory prowadze. Aby zajac sie czyms dobrze trzeba sie temu poswiecic ,a poswiecic moge sie tylko 100% sprawie. Czytalem o domach weselnych ktore chodza mi po glowie juz od roku , jednak szukam obieku gotowego typu stajnia czy jakas obora wykonana z czerwonej cegly by nadac jakis wiejski klimat ...
Witam
Ja od siebie mogę polecić Tobie sieć sklepów spożywczych oczywiście obficie i solidni zaopatrzonych, jest wiele miejsc gdzie sklepy są potrzebne, jeśli otworzyłbyś po jakimś czasie sieć sklepów to gwarantuje, że interes zacznie się kręcić, dodatkowo ze sklepem możesz rozwijać małe pub'y które tez cieszą się dużym zainteresowaniem. pozdr
domy weselne to jest bardzo dobry biznes, wszedzie zapisy na kilka miesiecy do przodu, tylko inwestycja ogromna.
Marcinie, słynne ale pojawia się niestety zawsze.... Jednak istnieją zabezpieczenia, które mogą rozwiązać powstałe problemy. Najważniejsze, żebyś własnie znał to "ale".
Ja mam głowę pełną pomysłów, ale mam też straszny lęk przed ryzykiem. Salon dla psów jest bardzo dobrym pomysłem. Naprawdę dobrym. A dobry w moim mniemaniu oznacza dochodowy. Szukasz pomyslu. Podaj mi branże lub więcej danych o Twojej miejscowości czy regionie a cos Ci wymyślę. Albo Ci się spodoba albo nie.
Witam, jesli mozna to podlacze sie do tego watku. Jestem z Lodzi i planuje cos tu otworzyc tylko do konca nie wiem co (myslalem o zakladzie montazu samochodowych instalacji LPG, sklep/hurtownia komputerowa i kilka innych pomyslow). Bylbym Ci wdzieczny za pomo w wyborze czegos co mialoby racje bytu na lodzkim rynku. Pozdrawiam.
stacja montazu lpg to moze 5 lat temu. juz teraz nie musialbys pracowac ;-)
sklep komputerowy tez chyba nie najlepszy pomysl, bo przez net sie wszystko kupuje za 2/3 ceny
przegladalem papiery kumpla i w tamtym roku zalozyl 570 instalacji (licze po 1tys na kazdej zysku)
1 tys. na kazdej minus pracownicy minus koszty utrzymania warsztatu, minus rozne inne oplaty, minus poprawki... to chyba nie jest 1 tys. na kazdej, to musi byc duuuzy zaklad skoro tyle zalozyli
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Glowa pelna pomyslow,ale....": - Nazwa firmy - pelna? skrocona? - Pelna Ochrona dla sklepu bez pracownikow -czy mozliwe i ile?
• Strona 1 z 1
|
|