Witam!
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z Gold Finanse?Chciałbym otworzyć taką placówkę , nie wiem czy jest to poprostu opłacalne?W dodatku,że na rynku są tysiące podobnych firm.
|
Gold Finanse- franczyza |
Gold Finanse- franczyza
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Witam!
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z Gold Finanse?Chciałbym otworzyć taką placówkę , nie wiem czy jest to poprostu opłacalne?W dodatku,że na rynku są tysiące podobnych firm.
Jeśli chodzi o doradztwo finansowe to na rynku największą pozycje ma Open Finance S.A, potem jest daleko w tyle Expander. Reszta to drób.
W obecnej sytuacji mocno ryzykowne wejście, przy takiej sytuacji na rynku międzybankowym że klienci którzy nawet mają przyznane kredyty nie dostają ich, kiedy wycofuje się kredyty w szwajcarach i wprowadza 30% obowiązek współfinansowania nieruchomości może być naprawdę cienko na czym obecnie zarabiać.
Obecnie "schodzi" głównie samochodówka, pytanie czy jesteś w stanie tylko z tego zarobić na koszta. Generalnie jest to biznes dla osób z branży, w momencie kiedy wchodzisz z portfelem klientów masz szanse na przeżycie, zadaj sobie pytanie jak zamierzasz pozyskać klienta pod hipoteczne - które stanowią pod 50% założeń. Deweloperzy i pośrednicy mieszkaniawi są zbyt obstawieni. Jeśli masz spradzony pomysł komu to sprzedać (a Gold Finanse nie bawią się z drobicę typu kredyt 1000 zł) działaj.
Co to za prowokacja? Człowieku sądząc po twoim poście, nie masz doświadczenia w doradztwie , a tam wyraźnie jest napisane że poszukują osób z doświadczeniem min. 2 lata. Po co się pchasz w to skoro i tak na starcie nie spełniasz wymogów danej firmy? Rynek doradztwa jest rynkiem chłonnym, konkurencja coraz większa a teraz jeszcze jest nieciekawy okres dla kredytów hip oraz inwestycji. Wszystko spowodowane przez kryzys finansowy/bankowy na świecie. Odradzam.
Ja także odradzam, prowadzę działalność w tym segmencie rynku,kiedyś także chciałem z nimi podpisać umowę ale oni, tak jak zresztą każda w tej branży ma swoje limity sprzedazowe aw tych czasach byłoby Ci bardzo trudno, tym bardziej bez doswiadczenia
Aragonis obecnie jest zly okres aby inwestowac ? Wiesz z doswiadczenia czy wiadomosci z WP.PL ?
pracuje obecnie w branży i w moim mieście (120 tys mieszkańców ) otwarto własnie franczyzne z gold finance... obserwuje codziennie jak sie rozwija ta placówka i muszę stwierdzić ze pusto w oddziale... osobiście nie polecam... jesli juz ,to albo expander albo open;) pozdrawiam
To, że w oddziale jest pusto, wcale nie znaczy, że kiepsko im się wiedzie. Skoro jest to nowy oddział, to oczywiste, że pracownicy nie czekają na kilenta w oddziale, tylko wyjeżdżają "w miasto".
Witam,
osoby pragnące prowadzić swój biznes w branży finansowej proszę o kontakt. Odstąpię dobrze funkcjonujący oddział Expandera w mieście pod Warszawą (7 km. od Warszawy, 50 tys. mieszkańców + sąsiadujące dzielnice Warszawy). Zainteresowanych szczegółami proszę o bezpośredni kontakt mailowy: franczyza "małpa" autograf . pl
A co myslicie o pomysle gold finance . Otwieranie biur w małych miastach . Czy to ma szanse powodzenia.
Co myslicie o nowym koncepcie Gold Finance. Star Finance , czyli otwieranie biur w małych miastach.
Odstąpię dobrze funkcjonujący oddział Expandera w mieście pod Warszawą (7 km. od Warszawy, 50 tys. mieszkańców + sąsiadujące dzielnice Warszawy). TAK TAK A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA
Moglibyście nie ściemniać z tymi dobrze prosperującymi biurami , bo to nawet nie jest już śmieszne
Znam szczegóły oferty Star finance. Według mnie to nieporozumienie.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gold Finanse- franczyza": - jak zrobic przelew na konto e-gold???? - KONTA XBOX GOLD LIVE - Gold Partner Nowy Sącz - MLIIF World Gold Fund (USD) pytanie - Pewna kasa?? Lokata w amber gold
• Strona 1 z 1
|
|