|
Google AdSense jak zarobić? |
Google AdSense jak zarobić?
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witam Państwa czy ktoś może z was miał do czynienia z zarabianiem na reklamach w programie tzw Google AdSens. ile z tedo można wyciągnąc na misiąc i czy warto w to wchodzić widziałem poradnik w którym było napisane że mozna dojść nawet do 100zł dziennie czy to możliwe?? i jak to się ma w stosunku do prawa czy wtedy trzeba odprowadzać podatek itp?? Prosze o pomoc
Podatki płaci się zawsze.
Jak w poradniuku napisali, ze po jego przeczytaniu bedziesz tyle zarabial to bujda, a jesli pytasz czy sie da - jasne, tylko musisz miec spora ogladalnosc.
Albo duza odwiedzalnosc albo bardzo dobrze dopasowane reklamy do tresci witryny. Wtedy nawet przy malej ogladalnosci jest podobna kasa no i oczywiscie Temat witryny, wiadomo ze sie zarobi wiecej na kredytach niz na opisach gg.
a jakby Ci sie chcialo robic te stronki po angielsku, to pln zamien sobie na $. I nie jest to jakis wybitny wynik. Po prostu marny dzien. Tylko nie spodziewaj sie efektow w tydzien, czy miesiac. Rok czasu sie szarpalem z tym kiedys zanim zaczalem miec jakas kase.
Dostajesz czek lub przelew, ja mam to na firme od paru lat. Podatki, to wtedy tzw. export uslug, mam biuro z radca podatkowym i oni to rozliczaja.
Pewnie że się da wyciągnąć 100 zł/dzień da się nawet spokojnie więcej ale tak jak pisali poprzednicy zależy to od kilku czynników przede wszystkim od oglądalności strony, później tematyka do tego dochodzi jeszcze umiejscowienie i dopasowanie reklam. Możesz sobie obliczyć tak mniej więcej jaką oglądalność musisz mieć aby te 100 zł mieć dziennie.
100 zł = ok 42 $ (stawki są liczone w dolarach) CTR czyli stosunek wyświetleń reklamy do kliknięć w reklamę wynosi przeważnie od ok 0,5% do 5, 10% średnia stawka za jedno kliknięcie wynosi od 1centa do kilku dolarów za kliknięcie. Na wartościowej stronie średnio 1 użytkownik generuje ok 6-20 odsłon strony. Więc masz wszystkie czynniki aby obliczyć sobie w przybliżeniu ile możesz zarobić :) I jeszcze jedno! Nie jest to szybki biznes gdzie w 2 dni postawisz stronę i od razu zaczniesz na niej zarabiać. Potrzebna jest cierpliwość, wytrwałość i bardzo dużo pracy aby osiągnąć zadowalające wyniki.
1. Odpowiednio zmodyfikowany kontent serwisu - wyswietlanie porządanych, dobrze płatnych reklam
2. Odpowiedni współczynnik proporcji Wyświetlen strony do CTR - w dalekiej perspektywie czasu, zakładając wysokie dochody z ads, CTR nie więcej niz 10%, w przeciwnym wypadku Twoj romans z Adsense niepotrwa zbyt długo. 3. Odpowiednie rozmieszczenie reklam. http://lokomotywa.fm/adsense.png Coś dla Twoich oczu (; Nie sluchaj ludzi, którzy twierdzą że do tego trzeba cierpliwości i czasu.. Potrzeba jedynie sprytu i dobrego patentu. Kluczem jest pozyskanie ruchu, jeżeli Twoja strona lub w najlepszym wypadku strony generują odpowiednie statystyki, wówczas Twoje zarobki bedą odpowiednio wysokie. Jak napisał jeden z kolegó powyżej, nie potrzeba specjalnego wysiłku aby uzyskac 3 procentowy CTR, to w zasadzie norma. Pozostaje pytanie - jak wygenerowac ruch? Otóż rynek polski to jedyny obok Grecjii, gdzie robot w zasadzie nie weryfikuje pochodzenia Twojego ruchu, możesz go wygenerowac najtanszym kosztem kupując kampanię popunder. Pamiętaj - jeżeli przesadzisz z rozstawieniem reklam, co doprowadzi do dwucyfrowego wskaźnika CTR, możesz być pewien ze w najbliższym czasie ktoś lub coś reprezentującego adsense postanowi przyjrzeć się bliżej Twoim osiągnięciom = nieuzasadniona blokada konta. (: ps. Jeżeli ktoś chce zarobic naprawdę duze pieniadze, zapraszam do merytorycznej dyskusji. Z chęcią pomogę Wam również znacząco podnieśc dochody generowane za pomocą Adsense. Naturalnie odpłatnie, w fomie prowizji od zarobku (;
Jedna z dosłownie najcenniejszych informacji na jakie się natknąłem. Długo jedziesz na takich metodach? Dostał kto za to bana?
Mike zajebisty wynik!. Z jednego serwisu ten wynik czy z kilku? Jak długo zajęło Ci osiągnięcie takiego wyniku?
Ja niedawno napisałem posta na forum optymalizacja http://www.forum.optymalizacja.com/inde ... opic=46495 na temat jak pisać teksty, żeby użytkowników złapać z wyszukiwarek. Wkleję go tutaj, bo może niektórym to pomoże: Postanowiłem napisać krótkiego posta o tym co dowiedziałem się o pisaniu tekstów, które pomocne będą w Googlach. Od razu mówię jestem w tym nowy. Nie są to moje przemyślenia. Są to kawałki informacji jakie do tej pory udało mi się uzbierać na różnych stronach w internecie. 1. Google szybko wychwytuje powtarzaną treść. Dlatego jeśli chcesz umieszczać swój artykuł na różnych stronach używaj synonimów. Widziałem sprzedawana narzędzia na allegro do podmieniania słów na synonimy. Teksty po przejechaniu takim rozwiązaniem wyglądały czysto spamersko. Wydaje mi się jednak, że warto narzedzie kupić, przelatywać nim teksty, a następnie samemu je poprawiać. 2. Jak pisać teksty, żeby złapać link-baiting. - Pisz najprościej jak się da. Pewnie większość specjalistów o czym pisze to wie, ale pozostaje 90% osób, które tym się tylko interesują, i nie mają ogromnej wiedzy na ten temat. Dlatego proste poradnik tak dobrze się sprzedają. - Bądź kreatywny. Ugryź temat z innej strony. - Pisz kontrowersyjnie. Pewnie Ci z Was, którzy interesują się Internetem trafili na blog takiego Pana: wnet.bblog.pl – Facet uchodzi za tego, który pisze najbardziej kontrowersyjne wstępy. Ściąga dzięki temu masę użytkowników na swoją stronę. 3. Jak to jest z anchorami. Na http://www.sprawnymarketing.pl chłopaki mówili, że jeśli na jednej stronie masz dwa różne anchory do jednej strony to wygląda nie naturalnie. Coś w tym musi być. Z anchorami jest tez tak, że jak będziemy mieć anchory z innych stron, precli i będą cały czas te same to tez będzie wyglądało to nienaturalnie. Dlatego jak linkujemy na stronę ZUS z jednego precla może on być podpisany jako ZUS, ale z drugiego może być jako zakład ubezpieczeń społecznych, z trzeciego zaś jako składka zdrowotna. 4. Dbaj o linki przychodzące jak i wychodzące. Jeśli z Twojej strony wychodzą linki do stron, które nie istnieją, albo podmienione zostały na linki prowadzące do różnego rodzaju stron o gamblingu i pokerze to dużo tracisz. Sprawdzaj swoje linki wychodzące. Jest do tego narzędzie. Chyba XENU. Nie testowałem jeszcze. 5. Warto pisać teksty pod okazje. np. pod zbliżające się Walentyki. Trafic co prawda zdarza się tylko raz na rok, w okolicach 14 lutego, ale może i tak się to opłacać. 6. Jeśli już napiszesz tekst – przeczytaj go. Sprawdź czy nie wygląda na zbudowanego tylko pod słowa kluczowe. Z daleka pewnie każdy z nas wyczuwa precle. Google też na pewno to zczaja. Za duże zagęszczenie słów kluczowych może wyglądać bardzo nienaturalnie. Innym rozwiązaniem jest wydrukowanie strony i podkreślenie słów kluczowych. Jeśli widzisz masę podkreśleń, tekst musi być spammi precelkiem. 7. Zadbaj o tytuły stron, o opis strony. Więcej na ten temat na http://www.sprawnymarketing.pl 8. Pamiętaj, że użytkownicy skanują tekst. Dlatego pisz krótko, zwięźle. Używaj: - wypunktowań :-) - krótkich paragrafów - numeruj tekst - wstawiaj listy - unikaj przymiotników - na koniec edytuj swój tekst, tak, aby użytkownik tego nie musiał robić.
MIKE jak osiągnąłeś taki wynik ? Podaj jakies dane do kontaktu. Rafał
fajny temacik ale mam duzo pytań. Jezeli bym sie zarejestrowala w tym programie gogleadsense to czy musze sie rozliczac z zarobku na tym?? jak tak to w jaki sposob?? skad mam wziasc faktury i kwity o zarobku?? czy w zwiazku z zarabianiem na reklamach trzeba zarejestrowac dzialalnosc gospoadarcza czy cos takiego?? czy trzeba sie co miesiac z tego rozliczac? jeszcze jedno pytanie gdyz zamierzam niedlugo otworzyc hurtownie obowia w internecie to na niej tez mogla bym wyswietlac te reklamy??
Ja tam miałem kiedyś serwis który generował około 30 Euro miesięcznie, a teraz na dwóch mam zarobek rzędu 0,30 Euro miesięcznie:). Tylko że kiedyś miałem 100 UU dziennie a teraz mam 5 UU dziennie:). Wszystko zależy od ruchu na Waszych stronach, a mi to jakoś nie idzie ostatnio. Mimo starań moje strony odwiedza mało ludzi.
No google niestety strasznie miesza z miejscami w wyszukiwarce, czasem znikąd pojawiamy się na jakąś frazę, czasem znikamy zupełnie. Ale potwierdzam, da się 100 na dzień wyciągnąć. Głównie wpływa na to liczba odwiedzin oraz rozmieszczenie reklam. Niestety te najbardziej nachalne najlepiej są klikalne, ale trzeba badac na bierząco jak reklamy w witrynie wpływają na ilość odsłon na Użytkownika, jesli nie spada, nie ma się co przejmować.
Odkopałem temat i muszę powiedzieć że jestem równie wielkim optymistą że da się zarobić nawet 100zł na dzień, czy to realne? Wiele osób ze znajomych mówiło mi że to bywa różnie, raz się zarabia 50gr na dzień, czasem 50zł a bywają i osoby które potrafią zarobić 500zł za dzień. Wiele zależy od różnych czynników oraz od tematyki forum/bloga/serwisu. Swoje dokonania zaczynam opisywać na blogu: nielogiczny,pl (posłałbym normalny link ale nie mogę:(
Póki co jaki jedyny plus adsense znalazłem to jest to że łatwo się instaluje i szybko zaczyna działać:)
Żeby dojść do poziomu 100 zł/dzień musisz się sporo napocić. Jeśli masz dobrą stronę z ciekawy content są znacznie łatwiejsze sposoby zarabiania.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|