|
Gra on line |
Gra on line
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jest już kilka ale co sądzicie o tym pomyśle ?
gra on line ale o czym ? jaka fabula ?
A tak nie napisałem. Gra w stylu Master of Orion. Nie trzeba nic instalować dzięki temu możliwa gra z każdego komputera. Oczywiście będą 2 rodzaje graczy a właściwie 3 rodzaje. Darmowi, płatni oraz płatni co chcą dzięki tej grze zarobić kilka groszy. To właśnie 1 z pomysłów na wyróżnienie tej gry z wielu innych. Oczywiście 1.
według mnie mało
może pomyśl nad innym pomysłem na grę internetowa ;) kopiowanie pomysłów generalnie słabo wychodzi
ok a co wg Ciebie by się przydało ?
nowa idea , fabuła gry ;)
Jasne nowe pomysły są najlepsze ale... nie ma aż tak wielu gier gdzie da się zarobić jakieś prawdziwe pieniądze. Raczej ten proceder jest zakazany i tępiony przez administratorów. Oczywiście aby coś zarobić trzeba będzie coś włożyć tak jak wszędzie ale będzie on możliwy i dozwolony regulaminem gry.
gram w takie gry i mam propozycję
napisz grę o pobycie w więzieniu (oczywiscie amerykanskim :)), gra typu RPG Fabuła: jesteś białym, czarnym lub latynosem (to definiujesz na początku gry) trening sily, zrecznosci,wytrzymalosci i inteligencji (to tylko przyklad) te skladaja sie na umiejetnosci: umiejetnosci negocjacji - zrecznosc i inteligencja (wazne przy negocjacjach) wiezienny killer - sila i wytrzymalosc (oczywiscie w wiadomych celach) :) wtyka - sila i inteligencja oczywiscie przystepowanie do gangow gangi takze mieszane - jak kto woli opcje przekupywania straznikow i uzyskiwania towarow ktore potem mozesz sprzedac RESPEKT - najwaznejsza zmienna w grze - otrzymujesz punkty do respektu praktycznie za wszystko - ale ich ilosc zlezy za co - np. za przekupienie straznika, za wykonana akcje, za wygrane walki (walki z innymi graczami), za zdobyte informacje jako wtyka opcje pracy (czyli puszczasz goscia na iles tam godzin i idziesz spac :) slownia - zwieksza oczywiscie sile biblioteka - inteligencja pralnia - wytrzymalosc i cos do zrecznosci trzebay by wymyslic oczywiscie caly temat jest do rozwiniecia ale zarys jako taki jest mysle ze w naszych realiach nasyconych gangsterką ze stanow masz sukces murowany
Sukces murowany ? kolejna ociekająca krwią mordobicia ? Niestety nie wchodzi w grę. Gustuję raczej w strategiach, logicznych itp. Coś co każdy możne zagrać bez względu na wiek i o czym się nie będzie pisało czerwonym atramentem zaplamionym krwią.
Pytanie z innej beczki. Jakie masz zaplecze do tego żeby stworzyć taką grę? Jestes programistą? umiesz pisać skrypty itp? Czy zamierzasz zlecić wykonanie takiej gry??
Tibia to najlepsza gra na świecie i ja bym się nie bawił w jakieś inne gry tylko postawił bym nowy prywatny serwer Tibii tzw. OTS (Open Tibia Server)
Ps. Ja mam nawet w swoim awatarze walutę tibijską ;]
Ta gra już jest. Działała. Kupiłem ja ale sadze, ze wymaga modyfikacji. Dlatego chwilowo nie prezentuje jej.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gra on line": - Totolotek on line - SEX SHOP ON-LINE - Dotacja z PUP na DG gra on-line - Cukiernia on-line - księgowość on line???
• Strona 1 z 1
|
|