Witam
Mam pomysł jak udoskonalić mój juz istniejący biznes wiec pytanie do Was wszystkich co o tym myslicie a do przewoznikow jak wyglada to od strony prawnej.
Wiec tak prowadze dzialalnosc uslugowa dla turystów (wypozyczlania sprzetu zimowego) biznes znajduje sie pod samym stokiem wiec dla zmotoryzowanych nie ma problemu sie tam dostac bo dojezdzaja na miejsce parkuja i jezdza np. na nartach. Ja natomiast chcialbym zdobyc tych klientow ktorzy nie maja wlasnego samochodu i w ramach tego ze skorzystaja z moich usług ja dowioze ich z centrum miasta badz z ich kwater czy pensjonatow do mojej wypozyczalni a potem odwioze, lub/i zaloze na busa megafon z nagrana reklama i bede zbieral autostopowiczow ktorzy mnia zatrzymia na drodze i beda chcieli sie dostac wlasnie na moja gorke.
Mysle ze pomysl niezly ale czekam na wasze opinie i na porady przewoznikow odnosnie jak rozwiazac ten problem zeby nie miec problemow z prawem tzn. czy jezeli nie pobieram oplaty za przewoz moge wozic ludzi bez licencji przewoznika?? poniewaz takiej nie posiadam!! rozszerzac dzialalnosci gospodarczej chyba nie musze poniewaz nie bede na tym bezposrednio zarabial?? jak z ubezpieczeniem czy NW wtstarczy??
dziekuje serdecznie za wszelkie rady, porady, infromacje.
pozdrawiam