|
Grawerowanie laserem 3D w Brylach |
Grawerowanie laserem 3D w Brylach
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich!,tak jak wiekszasc znas szukam pomyslu ,brak pomyslu wiaze sie z emigracja ktorej wiekszasc osob nie chce .Moim Pomyslem jest grawerowanie laserem W bryłach grafiki dokladnie chodzio "zastopienie "ramek ze zdjeciami bryłami z wypalonym przez laser obrazem ( pomysl o tyle jest fajny poniewaz formy bryl sa roznorakie ).Widzialem taki sklepik w Anglii i fajnie to wyglada .Z tego co wiem sa dwie firmy w polsce ktore taka owa usluge wykonuja .Co wy na to? Moze ktos juz dowiadywal sie w tej sprawie moze zna kosztorys itp Jesli tak to prosze pisac
ile kosztuje taki laser? ktos wie cos?
[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 10:03 am ] pomysl moze byc ciekawy, cos czuje ze to sie moze przyjac u nas...
Pomysl jest dobry ,tylko obawiam sie ze laser drogawy
tez sie obawiam ze drogo, ale nic nie jest nieosiagalne. ciekawe ile...
spróbujcie jeszcze na laser3dstudio ja złożyłem tam zamówienie tydzień temu dzis dostałem zdjęcie 2d mojej żony jestem pod wrażeniem jakości graweru, i duży plus dla firmy za eleganckie drewniane pudełko naprawdę klasa polecam
No pomysł super. Tylko ile to będzie kosztowało?
czy opłacalne ?.... http://www.allegro.pl/item472874582_wyprzedaz_laser_3d_grawer_ufo_sklep_poznan.html .... maszyna prawie 50k pln kosztuje wiec.... ;p
za 50 k pln ............ to mozna kupić raptem laserek a nie laser i to co2 do płaskich powierzchni nawet nie YAG a co2 a do tego trzeba jeszcze kasę na kontener szkła i robiłem rozeznanie w tym temacie , moze nie byc miejsca na kolejny laser do 3d rynek nie wchlonie takiej ilosci i to specyficznego towaru ale jak umiesz torobic to zrób grafikę i zlec to tym firmom jako usługę zobaczysz czy bedziesz miał zejscie na to co wymysliłeś
To ufo tam nic nie widać wygląda tak by ktoś tam coś wydrapał a nie wygrawerował, w te wakacje widziałem taką maszynę za granicą ceny kryształów kosmiczne ale bardzo ładnie wygrawerowane, moim zadaniem to co jest na allegro za 10 zł te znaki zodiaku itp to sie nie umywa do tego co widziałem i napewno nie było robione maszyną którą widziałem. Sam myslałem o maszynie jest nawet firma która pożycza cos takiego ale koszty za samo wypozyczenie to ponad 12000 zł na Polskie jakiś horror a gdzie do tego koszty firmy koszt kryształu podatki itp, i podstawowa sprawa że to jest dobro luksusowe wyższego rzedu więc ludzie to kupuja tylko raz na jakiś czas i tylko CI co mają kasę a nie jak bułkeczki codziennie. CHyba poczekam kilka latek i taką maszyne kupie sobie jak drukarke i postawię koło komputera.
Ja widziałem takie bajery w Pradze i skusiłbym się gdyby nie krótki pobyt tam i na dodatek w weekend akurat zamkniete bylo.
Wyglądało to mniej wiecej tak ze w bryle szkla przeźroczystego, bezbarwnego, byly wypalone na kolor biały zdjecia, najpierw zdjecie np jakiejs pary, a w tele troche glebiej byly zabytki Pragi. Bardzo ładnie to wygląda i super pamiątka. Kwestia tylko kto to kupi i gdzie. Myślę że w małych miastach nie było by dużo klientów. Prędzej w większym mieście, a najlepiej gdzie sprzedaje się równeż pamiątki, gdzie bywają turyści. Ewentualnie usługi - reklama w punktach fotograficznych i działanie na odległość, jednak koszt przesyłki mógłby zbytnio zawyżyć cenę takiego gadżetu. Wydaje mi sie ze jedyna szansa to takie uslugi w duzym miescie i wspolpraca z galeriami, agencjami reklamowymi i punktami foto. Inaczej male szanse na stałą klientele, dającą zarobić.
Gdy byłem w Rzymie to z dziewczyna takie cos sobie zrobilismy-facet zrobil na zdjecie i na naszych oczach ten laser to wypalil-fajny bajer i dobra pamiatka. Mozna bylo wybrac wielkosc za krysztalowy kwadrat troche mniejszy niż przecietna pięść dalismy 30euro i to w samiutkim centrum Rzymu (fontanna di Trewi). Pytanie ile gosc ma przebicia na tym skoro lokal elegancki i to na pewno w drooogim miejscu ;-)
Chodzi mi o to ze z internetu bym tego nigdy nie zamowil-ale jako pamiatka zrobiona w 5min. gdzies na deptaku w turystycznej miejscowosci jak najbardziej tak!
Jeszcze raz pytam ile taki bajer będzie kosztował? Laser swoją drogą, ale chodzi mi o sam produkt.
Ja zapłaciłem 99 za małe zdjęcie w szkle, trochę drogawo ale z drugiej strony co za pamiatkę kupimy za tą kasę, kolejną ramkę czy porcelanowy kubek, z drugiej strony za granicą jest jeszcze drożej
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|