|
Grillowane jedzonko |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Nie wiem czy ten temat już był wcześniej omawiany, ale jak możecie to się wypowiedzcie- każda opinia jest dla mnie ważna. Co myślicie o niewielkim grill barze..Potrawy przyrządzane tylko na grillu..Może ktoś orientuje się bliżej w tym temacie, lub coś takiego już prowadzi..Myślałam też o pierogarni ( już ten temat był na forum), ale mam wątpliwości co do opłacalności tego interesu, gdyż wydaje mi się że nasze społeczeństwo jest głównie mięsożerne. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam!
uważam że pierogarnia to totalna klapa nigdy bym na takie coś nie zaszedł ale potrawy z grilla myśle że ci wypalą jeszcze mógłbyś dodatkowo kebaba i takie tam .Osobiście kocham potrawy z grilla a takich lokali nie jest dużo bynajmniej w moim 70000 mieście nigdzie nie widać szyldu grill itp a takie coś przydałoby sie gdybyś otworzył to u mnie to jestem twoim stałym klientem.
nieraz widać grille na targach itp ale to mnie zniechęca
no właśnie, a taki w lokalu w mieście, razem z kebabem, hot dogami, hamburgerami i innymi przepisowymi daniami...
mogło by wypalić :) oczywiście trzeba obliczyć koszty, urządzenia, pozwolenia, przystosowanie do wymagań sanepidu, i innych
Dzięki za odpowiedzi...no właśnie najbardziej interesuje mnie jak ludzie prowadzący ten interes w pomieszczeniu zamkniętym dają sobie radę z zapachem z grilla..na pewno są jakieś sposoby, bo jednak dym może być problemem... Pozdrawiam!
nad grillem zrobisz okapy a wlokalu według mnie musi być czuć takiego grilla po za tym ten zapach bedzie zachęcał klientów do skosztowania twoich produktów
Masz rację! A czy może wiecie jak na dzień dzisiejszy gastronomia się rozwija, czy ludzie chętnie odwiedzają bary (wiem że to zależy od wielu czynników jak np. jakość jedzenia), ale mam obiekcje czy w ogóle ludzie ( nawet na dobre jakościowo produkty- bo tylko takie zakładam) chcą wydawać pieniądze..Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich!
Witam
Myslę ze to dobry pomysł pod warunkiem ze nie skoncentrujesz sie wyącznie na , kiełebasie ,karkówce i kaszance z grila, bo to raczej za bardzo atrakcyjne nie jest jako lokal w mieście (no chyba ze typowo sezonowy grilek w turystycznej miejscowości bo tam wszytko ludzie zjedzą )powinny być też potrawy z grila bardziej wyrafinowane , do tego kilkanaście dipów/sosów do wyboru (al"a kebabowy tazikii,koperkowy ,taiski. Wszystko zależy od twojej inwencji, zdolności i kasy ,Moim zdniem powinny być rybki z grila ,kurczak warzywa (paoryka , bakłażan, cukinia ,czosnek ) tym również sciągniesz klientów nie tolerujących mięsa , Nie wiemjak to wyglada od strony prawnej, p.poż itp. czy możesz w zamknietym lokalu griować na węglu czy tylko na grilach elektrycznych , Węglowy jak kazdy wie byłby lepszy bo daje jeszce zapaszek węgla ,choć bedzie bardziej upierdliwy w utrzymaniu żaru/temperatury pozdrawiam Cuba hjaniec@p.pl
Dzięki za podpowiedzi...Tak właśnie myślałam, żeby przyrządzać niestandardowe potrawy na grillu, ale też coś dla tradycjonalistów...Dzięki bardzo i czekam na inne opinie. Pozdrawiam!
To jeszce raz ja . No to podrzuce Ci jeszce jeden pomysł go gastronomi ( moze i nie powinienem "sprzedawać pomysłów" ;)A , przecież od tego jest forum) Mozesz jeszce w ofercie mieć produkty wędzone na gorąco. najlepiej ryby . Urzadzonko jest proste i nie drogie a nawet do wykonanie we własnym zakresie czas wędzenie w zależnosci od wielkości"grubości" 15 - 30 mni. Miło by było zheśc rybke jeszce ciepłą no i jest ewentualna odmiana od grila.
pozdrawiam
A o wędzonym menu nie pomyślałam..Bardzo dobry pomysł. Dzięki...i czekam może coś jeszcze komuś wpadnie do głowy
|
|