|
Gry online typu mmorpg |
Gry online typu mmorpg
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, podpatrzyłem pomysł w tv od japończyków. Interes kręci się aktualnie w milionach ( ja na takie pieniądze nie licze). Każdy wie że przyszłością są gry online typu mmorpg. Są one free w większości ale da sie na nich ładne pieniądze zarobić. Każdy chce mieć jak najwyższy lv. Nie chce jak małolaty sprzedawać itemów lecz coś owiele lepszego. Wybrać od 2 do 5 gier w które gra wiele osób. Zebrać grupe ludzi którzy mają czas i umiejętności do danych gier. Podam teraz jak by to wyglądało. Ktoś lubi grać przykładowo w World of Warclaft ale nie ma zawsze czasu by grać bo chodzi do pracy lub szkoły i ma inne obowiązki. Znajomi jego mają wyższy lv, by mógł chodzić z nimi na mooby musi podbić o ileś tam lv lecz nie ma czasu. Wchodzi na strone firmy i w kalkulatorze wpisuje która ma lv który chce mieć. Wyskakuje mu ile by to trfało i ile kosztowało. Pisze do osoby na mailia że chce by podbić mu lv. Odpisuje mu sie czy jest wolny gracz a jak nie to kiedy będzie. Odsyła się dane do logowania i przydzielona osoba wykonuje swoje zadanie, po wykonaniu pracy odaje się konto a dana osoba płaci. To było pokazywane w dokumencie na temat gier na canal+ na przykładzie małżeństwa, mąż miał czas grać bo chodził do pracy a żona i do pracy oraz zajmowała się dziećmi i za podbicie 6lv w ciągu 1 miesiąca zapłaciła 200$.
słyszałem o tym biznesie...była sytuacja że w którymś kraju (może nawet w Polsce) koleś wynajął mieszkanie w bloku,postawił kilka kompów posadził ziomków i grali kilkanaście godzin dziennie... następnie sprzedawali postacie i zarabiali grube pieniadze ... niestety interes padł dzieki interwencji US...widocznie chwalili się tą praca...
W skrócie mówiąć nie legalne i nie etyczne.Pozatym sam jak napisaleś gra jest za free , więc nie po to grasz za darmo , żeby za nią placić (nie ma to jak logiczne zdanie:D).Pozatym jak mialbym za coś placić ,to wolalbym wybrać lepszą gre ,a jeżeli nie mam czasu to nie gram ;)
Polecam przeczytac o grze Secondlife. Ogrooomne pieniadze sa zarabiane dzieki stworzeniu calkowicie wirtualnego swiata. Ludzie placa prawdziwe pieniadze za wirtualne domy, postacie itp. Wedlug mnie to faktycznie wielka przyszlosc netu i ogromny potencjal. Trzeba miec wizje...
a co do secondlife, to czytałem gdzieś że kolo zarobił ok. 1mln$ za sprzedaż gruntów w grze. W końcu w secondlife trzeba gdzieś spać, nie ma to jak własny domek, a żeby mieć domek trzeba mieć teren ;D Czyli koleś zarobił tak jak by zarabiał w realu tylko że nie odchodził od kompa. Sam myślę o takim zarobku, tylko trzeba by się jeszcze troszkę o gierce podszkolić.
w sl najlepiej się zarabia na robieniu domów i innych rzeczy oraz programowaniu.
ale to trzeba się trochę znać. na YouTube jest parę filmów jak zespół tworzy taki dom.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gry online typu mmorpg": - handel surowcami z gier mmorpg - Praca - prowadzenie forum o grze mmorpg - Sprzedaż surowców lub złota z gier mmorpg? - Sprzedam skrypt TV online lub/i gier online. ZARABIAJ - Płatności Online - platnosci-online.pl
• Strona 1 z 1
|
|