|
Gwarancja bankowa a Dotacja z PUP. |
Gwarancja bankowa a Dotacja z PUP.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Zastanawiam się nad założeniem sklepu internetowego na allegro . Mam pytanie : Chcę ubiegać się o środki z PUP " Jednorazowe środki na podjęcie działalności gospodarczej " . Urząd wymaga zabezpieczenia zwrotu środków np poprzez gwarancję bankową . W jaki sposób osoba bezrobotna ma ją uzyskać . Przecież taka osoba jest z definicji dla banku niewiarygodna i niema zdolności kredytowej . Czy poręczycielem może być np emeryt chodzi mi o poręczenie wekslowe (aval) , czy PUP sprawdza czy poręczyciel ma inne kredyty do spłacenia. Z jakich jeszcze dotacji można skorzystać przy zakładaniu takiego sklepu i jak je uzyskać.
witaj
ja właśnie otrzymałem dotacje również na sklep m.in na allegro:) nie chciałem max kwoty bo tylko 14 tys:P z początku wybrałem formę zabezpieczenia : akt notarialny o poddaniu się egzekucji - lecz jak dowiedziałem muszę mieć coś w zastaw na kwotę dotacji także lipa.. no i wkońcu znalazłem poręczyciela emeryta wiek 63 lata:) i nie było żadnego problemu z otrzymaniem i wogole:) tym bardziej ze babcia ma 3200 brutto;p babcia ma już jeden duży kredyt ale oni nic nie pytali nawet :) gwarancja bankowa z tego co orientowałem nie dostaniesz nigdzie bo ciężko..ja nawet w swoim banku gdzie mam konto 5 lat nie dostałem czegoś takiego..a co najlepsze jak ich zapytałem to nie wiedzieli co to ha ha:OP także emeryt jak najbardziej :) później zależy jaka kwotę tylko chcesz otrzymać:) bo co pup to inaczej.
Hmm, dziwna sprawa, ja swojego czasu jak podpisywałem taki akt notarialny, to nie było potrzebne żadne zabezpieczenie w zastaw, wystarczyło jedynie zgłoszenie się do notariusza, sporządzenie przez niego aktu, podpisanie, zapłacenie za akt i jego złożenie w urzędzie pracy - koniec :)
Gwarancje nie jest trudno dostać, wszystko tylko zalezy jakim kosztem, czym mniej wiarygodnym jestes klientem, tym wyzszy koszt poręczenia.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Gwarancja bankowa a Dotacja z PUP.": - Gwarancja bankowa - dotacja na franschising na dziłalność bankową - Pomyłka bankowa - własna agencja bankowa - Sprzedam placówkę bankową.
• Strona 1 z 1
|
|