|
Hafciarstwo |
Hafciarstwo
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ale ja takiej maszyny nie mam na razie i nie mam co pokazać ani też haftować . Dopiero jak będę miała maszynę to można coś działać.Warunek jest taki abym to napisała wstępną umowę z jakimś odbiorcą.Wymóg Urzędu Pracy.
Proponuję odwiedzić kilka szwalni, obojetnie czy będą szyły odzież roboczą czy np dziacięcą. Haft jest w tej chwili tak popularny że jeżeli taka szwalnia nie ma go jeszcze w ofercie to na pewno chętnie nawiąże z tobą współpracę. Wiążac się ze szwalnią kokosy raczej ciężko zarobić ale przynajmniej zlecenia duże i może ten tak potzrebny Ci kontrakt uda się załatwić.
Odwiedziłam kilka szwalni ale każdy tylko człowieka zbywa.Proszę przyjść póżniej ,albo jutro -brzmi odpowiedź .Zadnych konkretów .Czas nagli ,chyba nici z tego mojego biznesu?
Dzisiaj to trzeba mieć pieniądze i to jeszcze duże ,albo znajomości.Taki zwykły śmiertelnik jak ja nie ma szans przebicia.
Odwiedziłam kilka szwalni ale każdy tylko człowieka zbywa.Proszę przyjść póżniej ,albo jutro -brzmi odpowiedź .Zadnych konkretów .Czas nagli ,chyba nici z tego mojego biznesu?
Dzisiaj to trzeba mieć pieniądze i to jeszcze duże ,albo znajomości.Taki zwykły śmiertelnik jak ja nie ma szans przebicia.
Poddajesz się, a jeszcze nawet nie zaczęłaś działać:) Jak mówią że masz przyjść później to przyjdź później. Sam wiem po sobie że często w natłoku bierzących spraw ludzie potrafią zbywać ale to nie znaczy że nie są zainteresowani. Zawsze zostawiaj jakiś namiar na siebie bo może nie teraz ale np za miesiąc bedziesz im niezbędna bo akurat trafi się im zlecenie z haftem. Pisałaś że masz wykształcenie kierunkowe oraz doświadczenie, musisz więc znać ludzi z tej branży, spróbuj odswieżyć stare kontakty. Może jakiś znajomy ma właśnie szwalnię i pomoże Ci wystartować. Jeżeli jesteś krawcową to podpowiem Ci jeszcze że dobrze można zarobić na produktach które sama uszyjesz i wyhaftujesz. Najlepiej jeżeli będą to gadżety reklamowe z logo firmy np jakieś czapki bluzy itp. Oczywiście dobrze by było umieć takie logo samemu przetworzyć na haft ale ostatecznie możesz zlecić to wyspecjalizowanej firmie i porostu doliczyc tę kwotę do rachunku bo pobieranie opłat za projekt jest w hafciarstwie powszechne. Haft reklamowy wykonywany dla małych i średnich firm to wielkie pole do popisu. Duże hafciarnie się tego nie podejmują bo ilości niewielkie a przecież mały przedsiębiorca nie kupi od razu 1000 haftowanych t-shirtów jeśli ma tylko 20 pracowników. Jeżeli są w twojej okolicy agencje reklamowe to spróbuj też tam uderzyć oni często potrzebują różnych koszulek czy czapek z haftem na promocje, dla swoich klientów. Możliwości jest naprawdę mnóstwo. Jak już złapiesz pierwsze zlecenia to potem pójdzie z górki.
www hafciarka pl pod tym adresem znajdziesz sporo ciekawych informacji. Jest to wprawdzie strona jednego z importerów hafciarek ale niestety jak na razie nie ma w Polsce niezależnego portalu dla naszej branży. Pooglądaj sobie modele hafciarek i zobacz co one potrafią a może wpadnie Ci jakiś nowy pomysł na ciekawe wykorzystanie takiej maszyny. Jeżeli radzisz sobie z angielskim to wpisz w google "embroidery" a znajdziesz całe mnóstwo informacji na temat hafciarstwa. Amerykanie bardzo chętnie dzielą się swoimi doświadczeniami. Udostępniają nawet darmowe filmiki w których krok po kroku tłumaczą jak stosować poszczególne techniki hafciarskie. pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|