Witam, znalazłem jakiś czas temu artykuły na temat haftowania komputerowego. Mam w związku z tym parę pytań.
Skrócony plan wygląda nastepująco, posiadam kapitał około 70tys zł, ewentualnie powiększenie tegoż do 100tys nie byłoby problemem w krótkim czasie, posiadam budynek, domek gospodarczy o powierzchni łącznej 90m2 , dzieki czemu odchodzą koszta czynszu. Mój ojciec jest na emeryturze, więc mógłby doglądać tematu, odchodzą koszta pracownika (poniekąd :)
Pytanie brzmi, czy szukając zleceń w szwalniach agencjach reklamowych , zakładach itp czy nastawiać się na maszyny za 100,200tys zł , wielogłowicowe , mam na myśli 10 i więcej, czy kupić wpierw 6-8 głowicową, może nawet mniejszą , zacząć ,a gdy zbadam rynek kupić droższą/wydajniejszą??
Myślałem też na zamontowaniu w celu oszczędzania energii paneli słonecznych, które wspomagałyby standardową sieć energetyczną. Liczę się, że ewentualny zwrot inwestycji nastapiłby po bardzo długim czasie, ale w przyszłości pozwoliłby na obniżenie kosztów produkcji.
Czekam na sugestie.
Pozdrawiam