Chciałbym poznać zdanie forumowiczów na temat ewentualnej inwestycji w halę sportową, która byłaby przystosowana do gry w piłkę nożną (specjalistyczna) lub z uniwerslanym podłożem, aby możliwe było również granie w koszykówkę, siatkówkę itp. Dlaczego myślę o czymś takim? W kilkuset tysięcznym mieście, w którym żyję hal sportowych z prawdziwego zdarzenia są może 2, 3. Reszta to szkoły wynajmujące resztki parkietu, jaki jeszcze im się trzyma podłogi. Koszt godzinny wynajecia hali to conajmniej 50-60 złotych, a z tego co się orientowałem, to na tych porzadnych halach trzeba się zapisywać grubo przed planowanym terminem przybycia, gdyż najnormalniej w swiecie jest bardzo obłozona.
Zorientowałem się jaka jest mniej wiecej cena postawienia hali w stanie surowym, do tego doszloby jej wyposazenie oraz oczywiscie grunt. Calość zamknelaby się z pewnościa w kwocie ponizej 1 mln złotych. Czy na dobrze napisany biznes plan można byłoby liczyć na skredytowanie inwestycji, znalezienie inwestora oraz oczywiscie probowac zlapac dofinansowanie ze srodkow UE.
Pytam powaznie, dlatego prosze rowniez o powazne odpowiedzi. Te w stylu - jezeli nie masz 5 milionow , działki i bogatego taty - proszę sobie darowac, z góry dzieki za wszelkie opinie.