|
Handel bronią |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Moim następnym pomysłem na biznes jest handel starą bronią w postaci broni palnej białej czarnoprochowej itd... lubie historie i troszke się na tym znam posiadam średnią kolekcje w której mam bagnety kule armatnią granatmik (zdekowany oczywiście) piszcie co o tym myślicie. Oczekuje na Wasze opinie i sugestie
weź się za naukę :) "troszkę" to niestety za mało by na powaznie wchodzić do tego biznesu
Ty powinieneś zabrać się za nauke bo chyba niezbyt rozumiesz co wiedziałem moja kolekcja to KOLEKCJA i nie sprzedam tego a sprzedawać i skupować zamierzam inną broń
wybacz ale chyba sam nie wiedziałeś co wiedziałeś :)
poza tym nawiązuje do twojego postu u góry. Pisze czarno na białym handel bronią, i że trochę sie na tym znasz, i że jakąś tam kolekcje masz. Nie znam się na tym, ale racjonalnie rzecz biorąc kolekcjonerzy, którzy na serio się tym zajmują "trochę" na ten temat nie wiedzą, tylko są oczytani i ogólnie dużo na ten temat wiedzą. Nie wiem co ty byś miał robić w tym biznesie...
No wiesz te informacje które posiadam wystarczyłyby do napisania książki o Historii mojego regionu to co sie tu działo jakie wydażenia miały miejsce czego używano do walki i obrony do pracy w domu na roli.
Historia regionu to moja największa pasja a połączenie pasji z pracą napewno da oczekiwane efekty
zależy na jakie efekty liczysz. A jeżeli uważasz, że tak dobrze znasz historię swojego regionu to pisz książkę, bo to dobry interes, tylko żebyś nie miał problemów z pomówieniami o plagiat, no i dobrze jakbyś wniósł coś nowego do innych już wydanych tytułów. Na czymś się musiałeś opierać jak się uczyłeś, a prawdopodobnie były to inne książki historyków. Nie skopiuj tego, ale dodaj coś nowego, co sam odkryłeś, znajdź wydawcę a być może czeka Cię sukces, mniejszy lub większy ale jakiś na pewno, a przynajmniej jakąś popularność wzbudzisz, i do sql sie przyda :)
|
|