|
Handel brylantami |
Handel brylantami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak uważacie czy handel brylantami ma jakiś sens? Nie mówię tutaj o inwestycjach sięgających dziesiątki czy setki tysięcy zł. Ale o sprzedaży brylantów za cenę dostępną dla przeciętnej osoby. Informacje rynkowe świadczą, że coraz więcej osób jest zainteresowanych prawdziwą biżuterią. Przecież nawet najbardziej "żółty" i najbardziej „zanieczyszczony” inkluzjami brylant, jest czymś wyjątkowym, oryginalnym antykiem, a nie seryjną produkcją sztucznych identycznych klonów. Każdy oczywiście podejmuje decyzję, czy woli mieć milion letni oryginał, czy wczoraj wykonaną kopię. Ale tych pierwszych coraz bardziej przybywać jeśli tylko będą mieli możliwości dokonania wyboru.
handel owszem, a masz lokal do sprzedaży tego luksusowego towaru? nie wiem jak sobie wyobrażasz sprzedaż, druga sprawa to skąd weźmiesz towar aby mieć prowizję przy dalszej jego odsprzedaży? najlepiej prosto od producenta, jedź do Afryki do RPA ;-)
Interesuje mnie tylko sprzedaż poprzez Internet. Towar już posiadam i kontakty również. Cały mój pomysł opiera się na tym ażeby TEN TOWAR NIE BYŁ WŁAŚNIE LUKSUSOWY a był dostępny dla przeciętnej, statystycznej osoby. Ażeby każda kobieta której się podobają brylanty mogła sobie takie "cacko" u mnie kupić!
A od kiedy to brylanty i wyroby z nimi nie są luksusowe ? Oświeć mnie bo jako laikowi wydawało się, ze diamenty zwłaszcza oszlifowane jako brylanty to luksus.
OŚWIECAM1 Proszę zaglądnąć do słownika co znaczy luksus. Definicja wcale nie jest ścisła. Więc co jest luksusem dla jednych to wcale nie musi być luksusem dla drugich. Dlatego nie operujmy słowem luksus a raczej słowem ceny. Ja miałam na myśli, że brylanty wcale nie muszą być drogie więc nie muszą być zaliczone do kategorii artykułów luksusowych. Bo właśnie luksus kojarzy się z cena u przeciętnej osoby.
Ale to odkrywcze i mądre. Już Albert Einstein odkrył teorię względności. Ale operując Twoim systemem myślenia ludzie musieliby się porozumiewać chrząknięciami. Pies to też określenie względne. Są małe psy mające kilka cm w kłębie i są psy dochodzące do prawie 1 metra. Napisz nam zatem konkrety a nie ściemniaj. A statystyka też fajna nauka. I do tego jaka sensowna. Jak pan z psem idą na spacer to statystycznie każde z nich idzie na 3 nogach.
Przykro mi bardzo ale nie rozumiem sensu Twojego posta. Nie wiem o co Ci chodzi? W ogóle piszesz nie na temat!
Z tego co zrozumiałem chcesz handlować towarem "przeciętnej jakości" ? ma sens ponieważ wszystkie są piękne kamienie nawet te ze skazą , a na te idealne nie każdego stać ;-)
Bylem na stronie jest kilka ciekawych błyskotek ... trochę niepokojące jest te wysyłanie z USA i brak możliwości zobaczenia przed zapłatą .
Pisze jako osoba potencjalnie zainteresowana np kupnem wyrobów lub współpracą jako laik, ale takim mętnym gadaniem ani do jednego ani do drugiego byś mnie nie namówił.
Wcale nie mam zamiaru Cie do niczego namawiać. Do jednych moje argumenty przemawiają a do innych nie.
O ładnie napisz jeszcze kilka takich wypowiedzi. Ciekawie traktujesz swoich potencjalnych klientów. Jak widzę nie znasz nawet ABC bycia biznesmenem.
Nie ma się co dziwić. Zgodnie z tytułem to będzie „handelowanie” - to coś nowego. Może się czegoś nauczymy !:) !:) !:)
Niech każdy z nas pozostanie przy swoim ABC biznesu tak będzie lepiej! Przeczytaj swoje posty może zauważysz ze tam nie ma nawet żadnego ABC W biznesie się rozmawia konkretnie i na temat Ale ja nie chce na ten temat rozmawiać tutaj więcej. Pozdrawiam
Pa, Pa, Pa !!!
Fita....a co Ty masz magistra z polonistyki ?? Ty , taki człowiek obyty , wygadany ,oczytany ,nie zrozumiałeś o co Pani pytała ????!!!! Pani prosiła o poradę w sensie tego forum ,poradę biznesową , więc darujcie sobie Miodki Wasze komentarze co do pisowni bo sami też popełniacie błędy . radiesta...biznesmen znający "abc bycia biznesmenem" :):):) ksiązke o tym napisz chopie to się dorobisz na podobnych do siebie , tylko pamiętaj jak w empiku będziesz autografy do ksążki rozdawał...białe skarpetki nie pasują do garnituru a już w ogóle do czarnego...a i pamiętaj żeby Ci z butów nie wystawało to co zaprezentowałeś już w niejednym poście...słoma. A tak na marginesie...jak nie potraficie pomóc to po co zabieracie głos???!!!! Szlag mnie trafia jak czytam takich mądralów!!! Ma Pani świetny pomysł i myśle że także plan w głowie, to forum proszę sobie odpuścić ,no chyba że tylko dla rozrywki będzie Pani tu zaglądać ,tak jak ja ostatnio. Nie potrzebuje Pani pomocy takich użytkowników jak oni a Ci prawdziwi biznesmeni tu nie zaglądają . Więcej wiary w siebie ,krok po kroku i będzie dobrze . Jak coś to służę rozmową na PW. Pozdrawiam .
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel brylantami": - Biżuteria z brylantami - sklep w internecie z biżuterią z brylantami - Bizuteria z Brylantami za "Bezcen" - Nielegalny handel, nieopodatkowany handel na allegro - handel na DG a handel na etacie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|