witam
wiem że ten wątek już był tu wałkowany ale posty tam nie sprecyzowały jednak tej kwestii definitywanie.
więc moje pytanie;
jak legalnie handlować częściami używanymi do samochodów???
wiem, że w teorii trzeba mieć stacje demontażu ale to raczej dla mnie nie realne. Przy drogach widać wiele 'szrotów' które ze stacją demontażu nie mają wiele wspólnego.
Mam założoną DG a moja specjalizacja główna to handel samochodami (części też mogę)
i pytanie:
czy mogę podpisać umowe ze stacją demontażu i kupować samochody, rozbierać na częsci i pozostałości im zawozić, oni wystawią fakture na sprzedaż częsci??? ja dostarcze im karoserie i pozostałośc. czy podisując z nimi taka umowe musiał bym kupowac samochody na firmę i potem u nich złomować czy jakoś by mnie omijało to i byłbym tylko pośrednikiem????
i czy jak np,. na złomie kupię od jakiegoś samochodu częsci dostane fakturę na nie to moge je legalnie dalej sprzedac???
proszę o konkretną odpowiedź i pozdrawiam
ps. przecież musi być legalny sposob na handel uzywanymi czesciami, w innym razie nie było by tyle puntów ich sprzedaży
;)
i powiedzcie mi jak to jest że stacje demontażu, złomowiska mają takie wyśrubowane normy ochrony środowiska a większość samochodów tam sie znajdujących całymi miesiącami stoi w szczerym polu i wyciekają z nich wszystkie płyny???:)