|
Handel jajkami |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A moze handel na targu jajkami?? koszt oklo 20gr sprzedaja okolo 25 co o tym sadzicie??
musial bys tego naprawde sporo sprzedac. Wyobraz sobie same koszty transporu (po towar i na targ) jezlei chcesz to robic legalnie to skladki i prawdopodobine sanepid bo to zywnosc wkoncu
Witam,
5gr na jajku? Zeby zarobic 2k miesiecznie, zakladajac sprzedaz przez 30 dni w miesiacu musialbys sprzedawac ponad 1300 jaj dziennie. Czy to mozliwe? A gdzie transport i inne koszty? Chyba lepiej szukac odbiorcow hurtowych o ile ta cena jest kunkurencyjna (nie znam sie). Pozdrawiam Jerry
dzisiaj bylem na targowsku i przygadaem sie przez 3h jak babka sprzedawala jajka. Nie miala ani chwillki luzu caly czas kolejka po 30ludzi! moim zdaniem te 1300 jajek to w jakies 4h dziennie
Niestety na tym za dobrze nie wyjdziesz. PZDR
witam
nie jest to swietny pomysl chyba ze to ty masz kury to mozesz poszukac inne miejsca gdzie mozesz to sprzedac bo na targu nie schodza az tak chyba :/ pozdrawiam
to ile ta babka miala tych jaj? bo u mnie "babki" to maj po 2-6 matlesow. jak ty mowisz ze przez 3 godziny byly kolejki po 30ludzi to musiala miec ich sporo. Muszi to sobie dobrze przekalkulowac. mzoe kup 10 matlesow jaj i przekonaj sie jak to wyglada.
przez kilka miesięcy pracowałem w sortowni jaj. odradzam ten interes cena jajek jest zależna od pogody, okresowych epidemi typu ptasia grypa. dziś kupisz jajka po 20 groszy a za dwa dni będziesz je musiał sprzedać po 19 !!!
Handel jajkami mówisz:) Przypomniała mi się pewna pani które sprzedawał ekologiczne jaja od własnych kórek. Zadziwiło mnie tylko jedno: jak mając 20 niosek mozna było sprzedawać 1500 jaj dziennie ???????
dobrze pomyslany interes to bedzie dobry pieniadz...
Lepsza już chyba jest produkcja na małą skalę jaj ekologicznych.
A co myślisz o jajkach wzbogaconych o omega3 (zdrowe tłuszcze), nioski są karmione algami, jajka są droższe 40-60% ;-). Widziałem również w hipermarketach. Link:http://www.fit.pl/ciekawostkifit/jajko_na_wage_zlota,29,15,15,2821,2847,0,0,0.html
Nie robcie sobie jaj!Interes moze Ci wyjsc jesli znajdziesz dobrego producenta,ktory bedzie mial dobry towar w konkurencyjnej cenie,oczywiscie moze byc z tym ciezko bo jakosc idzie w parze z cena ale jak juz znajdziesz, ustaw sie z towarem na Gieldzie Rolno-Spoz i powinienes miec zbyt.Polecam Gielde Piast we Wroclawiu choc Krakow tez OK.
Powodzenia
Jest jeden ważny aspekt- renoma !!!
Wiele osób, chodzących po bazarach, rynkach, zakupy robi godzinami, krążąc od stosika do stoiska, natomiast jajka biorą zazwyczaj u jednego sprzedawcy. Może się okazać że prze pierwsze pół roku, zarobisz dziennie na paczkę papierosów.
Zgadzam się z Panem. Kilka lat temu jeździłem codziennie z ojcem na rynek i sprzedawaliśmy mleko i raz do czasu (zazwyczaj w soboty) jajka od naszych kur (nie wiele, bo jakieś 200 szt tygodniowo). Schodziły co prawda jak świeże bułeczki, ale tylko dlatego, ze mieliśmy stałych odbiorców. Byli to głównie starsi ludzie, którzy cenili sobie smak prawdziwych wiejskich jajek. Sprzedawaliśmy je nawet o 10 do 20 gr więcej niż handlarze którzy sprzedawali jajka z dużych ferm... Tak czy siak, myślę, że przy dzisiejszych hipermarketach pełnych takich "jajek" niepewnego pochodzenia, Pana biznes to nie najlepszy pomysł. Chyba, ze będzie Pan sprzedawał jajka z własnej kurzej fermy hodowanych tradycyjną metodą i w tedy musiałby Pan zdobyć najpierw zaufanie dużej rzeszy odbiorców. No ale może się mylę. Takie jest jednak moje zdanie. Pozdrawiam.
u mnie w mieście ludzie chodzą z paletami jajek po mieszkaniach od drzwi do drzwi mają duze jajka po około 30gr ,duzo ludzi kupuje zbyt jest i sie kręci jakoś chyba
ps. nie zapominajcie ze jajka to trudny towar łatwo rozwalic taką jedna paletke z 30szt a przy zarobku 5-10gr na sztuce trzeba dlugo na nią pracować do tego zeby zarobic trzeba duzo sprzedać zeby duzo sprzedać trzeba magazynować a do tego chłodnie itd. łatwo policzyć na paletce jest 30 jaj ,powiedzmy ze na targ bierzesz 20 paletek czyli 600jaj (to duzo chyba jak na targowisko) na sztuce jest 5gr - 10gr 600x0,05 = 30zł 600x0,1 = 60zł zarobek żaden a weż sprzedaj 600szt :D
|
|