|
Handel Miodem! - strona 2 |
Handel Miodem!
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jankielek...miód z uszu to chyba Tobie wystaje, a ja nawet tam w nim jakąś domieszkę słomy chyba dostrzegam...to co pisze Piotr jest częściową prawdą. Prawdą jest że większe firmy pszczelarskie skupują miód od mniejszych wytwórców, ale robią to po to by sprzedawać pod swoją marką, i tyle. Jakaś paranoja ogarnia to forum...wszyscy czepiają się zasad pisowni, nie wnosząc nic konstruktywnego do tematu postu...
popieram kolege ważne jest meritum sprawy a nie pisownia wielcy poloniści, a sami nie lepsi. Przecież ważne jest aby rozwijać temat a nie pisownie jeśli tak wam na niej zależy to załóżcie własne forum i się wyżywajcie bo mnie pisownia nie kręci a o tym miodzie to wiedziałem od osoby która go sprzedaje na rynku wiec tego byłem pewny wiem również ze miód kupiony w beczce a potem rozlany do słoików to też nie zły biznes
próbuję pojąć ( się nateżam i nic ) co autor chciał pszes to powiedziec chyba go przdzoła óżondliła ( w genjórz)
suchajcie , meritum jezd warzne ale nie ftedy ,kędy klijęt robi z siebię kabaret
nawet mondre żeczy ale tak gupio napizane som śmnieszne czy morzna powarznie taktowac czowieka ktury siem sam nie taktuje powarznie i robi sobie z przysowiowej mory holewe jesli nie umisz pisac to po co siem za to bierzesz ? a jesli jusz musisz cos napisac i palniesz gupote , to siem nie łobrazaj jak ci któś ,cóś powie kazden jeden powinien wiedzieć ze jak siem wygupi to bedom jaja i nie ma pszebacz
ty to jesteś jedna plama bo nawet się nabijać nie potrafisz a jak człek po piwie to się mu słowa plączą
to po co : - piejsz jak nie mozesz ? - piszesz jak nie umiesz ? - myslisz jak cie to męczy i sie pocisz ? łotpóść sobie , łotpocznij , łodyńć łot kompjutera , skop działkę , zasadz kartofle rób to co umisz i lóbirz
wiesz nie lubie się powtarzać ale dla ciebie zrobie wyjątek bo wyjątkowo ograniczony myślowo jesteś Bo lubie
nareszcie zrozumiałem proste , logiczne ...nie lubie ... bo lubie geniyalne , jak ty
błyskotliwy to ty nie jesteś choć za takiego się podajesz a mądrością też nie grzeszysz kulumbo666 czy 997 ?
handel miodem jjest oplacalny ale nie nn takiej skali - tak jak juz ktos napisal - w tej skali to raczej cos na emeryture. zeby wyzyc z takiego biznesu trzeba zalozyc pasieke na okolo 1000 uli.
anglicy znaja miod i nie tylko sztuczny. fakktem jest zee miod jest drogi w angli - soo long
a handel wykożystuje różnice cen wiec wiśta do angoli miód z made in "Polen" ;)
Witam
(postaram się pisać poprawnie :)). Pomysł doskonały. Miałem podobny : nasz polski pyszny chleb wozić do Niemiec! (oni mają obrzydliwy). Ale ktoś mi mądrze powiedział : "nie będą kupować, gdyż wiele lat jedli ten co mają i ten nasz nie będzie im smakować". Jest w tym ziarnko prawdy. Z miodem może być inaczej. Na anglików może zadziałać hasło "naturalny miód", "prosto z pasieki" itp. Proponuję zacząć od "małych kroczków". Znaleźć dostawcę, umówić się na ileś litrów. Znaleźć transport do Anglii (tiry jeżdżące tam), umówić się z kierowcą. Odebrać towar w Anglii, sprzedawać po domach. Chyba że ktoś ma więcej gotówki to można "pobawić sie inaczej" WeeN "Rinasce Piu Gloriosa"
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|