|
Handel na allegro - strona 2 |
Handel na allegro
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Myślałem że te forum jest po to żeby sobie pomagać, ale chyba jest inaczej. Ktoś mi oferuje informacje w zamian za pieniądze. Chyba prawda jest taka że każdy aby szuka jak tu na kimś zarobić parę złotych.
Nie dasz rady załatwić takich cen aby przebić tych którzy już są na allegro.
Często jest tak że na allegro jest taniej niż w hurtowniach. Musiałbyś mieć chyba jakiś układ w chinach
Masz rację. Jest trudno, ale nie wierzę że wszyscy którzy działają na Allegro zaopatrują się bezpośrednio w Chinach
jedna wielka nieprawda!!!!!!
pierwsze slysze zeby to importer bawil sie na allegro hahaha chyba ze pracownicy itp wiem jakie i gdzie mozna kupic produkty na ktorych mozna zarobil po 30 zł od sztuki a chetnych duzo. sam sie kiedys bawilem w allegro szukajcie a znajdziecie....
wopal99, nie obraz sie ale zadna hurtownia w polsce nie da ci dobrej ceny z ta gotowka co masz. Szukajac po polsce hurtowni GSM tez ceny byly wyzsze niz na allegro ale jak kupilem towar za 5000zl i pozniej przez kilka miesiecy bralem za podona kwote to cennik mi sie zmienil i mialem 10% taniej niz najnizsza cena na allegro
Jak chcesz miec dobra cene musisz kupic odrazu wieksza ilosc. Z 1000zl to zmozesz znalesc myszki taniej niz na allegro i to jeszcze jak rozmawialem z pewnym importerem zebym mial 10% marzy musial bym kupic za co naj mniej 2500zl
z taka sumą to możesz zaszalec jedynie na imprezie a nie na allegro
powinieneś jednak iśc do laryngologa ,bo jednak masz coś z uszami dla duzych importerów ,allegro nie jest miejscem gdzie sprzedaja ,ale miejscem darmowej reklamy towary tam sprzedawane sa czasem po cenie jak w chinach tylko własnie po to zeby znalezli sie jelenie co to kupiaa do hurtu gdzie można za takie psie pieniądze zaistniec i pokazac się z towarem? bo co to za opłata ,taka prowizja ? a zaieg ogólnopolski więc pomyśl nad badaniem uszu
W takim razie gdzie mogę znaleźć tanie produkty?
woody2 może mi zdradzisz jakieś szczególy?
jak ktos chce niektorym udziele info
wopal99, informacja ma to do siebie, ze kosztuje najwięcej.
Bo na informacji zarabia sienajwięcej. Ja akurat nie mam pojęcia co sprzedawać na Allegro i gdzie to kupować. Ale jak ktoś wie, to nie dziw sie, że próbuje sprzedać taką informację. To jest biznesforum, nie gratisforum ;-) Nikt Ci nie powie co sprzedawać, by wystartować z 1000 zł. Ba, nawet z 5000 czy 20 000 zł. Właśnie to musisz odkryć sam. Niestety. P.S. W innych postach widziałem ogłoszenia osób zajmujących się importem i dostarczaniem towaru dla hanlujących na Allegro. Poszukaj, napisz do nich i sprawdź ich oferty. Handel na Allegro przewija sie w wielu postach. Pozdrawiam.
odwróc tok działania , kupuj na allegro sprzedawaj na targowisku tam gdzie kupują ludzie nie posiadający dostępu do internetu a tym bardziej allegro tylko wybierz sobie dobry towar , idą komunie czyli przysłowiowe rowery i megahit dla dzieciaków mp3 i mp4 powodzenia
Pomysł dobry tylko wydaje mi się że raczej nie dla mnie targowisko
Ja także mam namiary na dosc dobra hurtownie :)
Trzeba szukac albo kupowac kontakty ;) Ja na pierwszy raz wyłożyłem sobie 113 zł a po miesiącu wyciągnąłem 278 zł :P To małe sumy, ale jestem jeszcze niepełnoletni, wiec boje sie bawic większą kasą - towar nie zawsze sie sprzeda :)
z tym allegro to jest ciężko.....chodz jak byś też zauważył to są tacy co mają ceny danego produktu wyższe niż inni ale oni wtedy idą na jakość i gwarancje......dużo jest takich co nie ma działalności gospodarczej i handluje na allegro....oni mogą pozwolić sobie na niższe ceny niż inni bo oni nie płacą vatu i ubezpieczenia ani rzadnych opłat związanych z firmą....dlatego często mają ceny niższe niż większość........a Ci co mają działalność i dobrą cene to okazuje się że mają firme ładnych pare lat i mają juz duże kontakty i zniżki wyrobione.....
ale nie poddawaj się.....nie rób nic nie będzie nic......walcz i szukaj to wkońcu coś znajdziesz......ja pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i myślałem zacząć handlować częściami ale też nie wszystkim bo łatwiej sprzedać części tuningowe niż mechaniczne.....bo większość kupuje części już u mechanika (bo teraz każdy serwis ma sklep) lub w kupuje sklepie (z samymi częściami).....jak by ktoś chciał tanie części to dajcie znać...a postaram się pomoż.....średnio 20-30% taniej niż w sklepie....czasem więcej niż 30% czasem mniej niż 20% ....to zależy od danej części
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|