|
Handel na allegro - strona 4 |
Handel na allegro
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam 19 lat i jestem studentem. Strasznie interesuje się sprzętem komputerowym i z tym miałby wiązać się mój biznes. Otóż planuję kupować używane karty graficzne na Warszawskiej Giełdzie Komputerowej i wystawiać je na aukcjach na Allegro. Czy takie coś jest legalne, jeżeli załóżmy na aukcje wystawiam 20 kart na miesiąc? A co by było gdybym chciał wystawiać nowe kart graficzne, czy hurtownie tak od ręki sprzedadzą mi podzespoły czy muszę mieć jakieś papiery, regon itp. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Witam. Handluje juz na allegro niepotrzebnymi rzeczami, a ostatnio nawet zaczalem sprzedawac konta rapidshare oraz plyty z filmikami instruktazowymi na temat iluzji. Powoli sobie dorabiam, lecz tak mysle, ze jak juz chodze 3 razy dziennie na ta poczte to bym mogl jeszcze cos zaczac sprzedawac:)) Na zainwestowanie mam bardzo malo, a dokladnie pare stowek, chociaz jesli bylby to oplacalny towar to moge jeszcze troche dolozyc:) Szukam jakiegos towaru, ktory na 100% sprzedam, przy czym bede mial jakis zysk (z pare zl na sztuce). Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi, rozmyslam rowniez nad spolka (ja moge sprzedawac towar na allegro i wysylac go, a truga osoba bedzie go sprowadzac). Jak co to moje GG:923978
Skąd jesteś?
Jastrzębie Zdrój (wojewodztwo Śląskie), pozdro;)
również poszukuję towaru na podobnych zasadach - tylko ja mam także DG, nie musi to być kolosalny zarobek, ale kilka zł. Towar dość dobrze sprzedający się. woj. podlaskie
a po co chodzisz 3x na poczte? Z tak malym kapitalem ciezko cos wymyslic zeby zarobic dobre pieniadze, a jak rozumiem za te konta i filmiki to chyba za duzo nie dostajesz
moze jestescie zainteresowani kupnem sciereczek z mikrowlokna,swiatelek do roweu,zabawek dla dzieci itp.? prosze o kontakt
moje gg 9658895
Witam ja tez jestem zainteresowany sprzedaza na allegro jak autor tematu, mam przeprowadzonych ponad 250 aukcji (zero negatywnych komentarzy) mieszkam w miejscowosci ktora lezy na trasie pomiedzy 3 duzymi miastami.
Witam ja wiem co dobrze schodzi na allegro ;] i mam parę kontaktów i mogę wszystko wyjaśnić co i jak zrobić by dobrze zarobić :] pomysł jest sprawdzony ale niestety ja go już nie mogę wykorzystać bo mam zawieszone konto i nie mogę dostać zgody na ponowne zarejestrowanie się :[ a co do towaru to jest legalny;] dodam jeszcze że za pomysł chce tylko 30 zł ale też nie ponoszę odpowiedzialności jeśli biznes nie wypali ale we 90 % powinno wyjść przynajmniej mi wychodziło i miałem na szt od 7 do 20 zł zarobku ;] towar też schodzi dobrze w sklepach ale w tedy zarobek jest mały od 1,50 do 4 zł na szt ja na przykład sprzedawałem w hurcie po 30 szt min
Pozdrawiam chętnych zapraszam na pw ;]
Czesc a interesuja kogos papierosy elektroniczne ,moj szef mieszka w Chinach i takie moze dostarczyc.Na laegro troche schodza. jesli jest ktos zainteresowany,ale raczej wieksza ilosci to napiszcie na mail pozdrawiam Marzena marz11@op.pl
oczywiście płacisz podatki http://www.pit.pl/sprzedaz_rzeczy_nowyc ... ie_968.php
po prostu rewelacja zablokowali ci konto na allegro bez możliwości ponownej rejestracji czyli nie było to lekkie przewinienie, a coś bardzo poważnego więc bym się tym nie chwalił oferując ten sam biznes komuś innemu
podejrzewam ze odblokuja jak wysle im skan dowodu osobistego- tylko kiedy ten dowod dostanie to juz inna kwestia
Jednak zamiast blokowac po fakcie, allegro powinno zajac sie wkoncu p**** szara strefa i gowniarzami. Moze jakas werfikacja? Niestety z pieniedzy raczej nie zrezygnuja
teraz nawet po rejestracj mozna usunac n telefonu i adres wiec ta cała weryfikacja jest do niczego
a szara strefa na allegro w najlepsze chula na ebyau niemieckim jesli ktos sprzedaje stale a nie ma podanych na aukcji lub stronie swojej pelnych danych firmy to z urzedu ma sprawe
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|