|
Handel na Targowisku - strona 14 |
Handel na TargowiskuBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
??? proszę o (p)odpowiedzi, temat bardzo dla mnie ważny...
czy zakładając nową firmę która zajmuje się handlem towarami importowanymi z niemiec na bazarach i targowiskach najlepsza forma opodatkowania jest ryczalt ewidencjonowany? tym samym prowadzenie ksiazki przychodow i rozchodow? czy kupujac towar w niemczech a potem chcac go sprzedawac tutaj musze byc platnikiem vat? czy jesli nim nie bede da rade kupic towar w niemczech na fakture?
Witam. Prowadzę sklep z chemią niemiecką obecnie jestem na ryczałcie.Z tego co wiem nie musisz być vatowcem jeśli chcesz sprzedawać tutaj produkty z Niemiec (jeśli przekroczysz limit 100.000zł obrotu w ciągu roku to trzeba przejść na VAT) ale moim zdaniem to tylko problem i to wielki bo w Niemczech w bardzo nielicznych sklepach dają faktury z 0% vatem a co za tym idzie jeśli tam nie dostaniesz zerowego vatu to będziesz musiał podwójnie go odprowadzać. A jeśli chodzi o faktury z Niemiec to nawet jeśli nie jesteś vatowcem to ją dostaniesz bez problemu:) A teraz ja mam pytanie:) Jak już wcześniej wspomniałam prowadzę sklep z chemią i słodyczami z Niemiec . Od września chciałabym rozszerzyć działalność o sprzedaż chemi na targowisku.We wrześniu będę musiała wprowadzić kasę fiskalną (przekroczyłam limit) do sklepu i tutaj mam pytanie jeśli w sklepie będę miała kasę to na targowisku tez ją będę musiała posiadać? Z góry dzięki za pomoc:) Pozdrawiam:)
witam! oferta nadal aktualna? jeśli tak, to bardzo proszę o fotki na maila tomek4380 małpa kropka vp kropka pl
posiadam kontakty do firmy oferujacej okulary w komis, bez ryzyka, z mozliwoscia zwrotu calosci
mam dostep do firmy oferujacej okulary w komis, bez ponoszenia nakladow finansowych.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel na Targowisku - strona 14": - handel na targowisku - Vending, Handel na targowisku - 8 000 pln - Handel na Targowisku Odzieżą - Handel na targowisku i giełdach... - Handel odzieżą na targowisku
|
|