|
Handel na Targowisku - strona 5 |
Handel na TargowiskuBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Moja znajoma połączyła sztuczną biżuterię z perfumami i torebkami, portfelami, i powiem szczerze dobrze jej to idzie, ma juz 4 punkty na roznych targowiskach. takze chyba dobry pomysł..
Dzięki za podpowiedź.
Czy ze sprzedarzy takowych produktów można się utrzymać? Pytam ponieważ wydaje mi się, że sprzedając produkty w cenie od 5 do 35 pln - nawet na dużej marży - trzeba ich sprzedać wiele by zarobić "normalne: pieniądze. Czy ktoś z Państwa może mi poecić hurtowników sztucznej biżuteri, torebek i tanich perfum? Pozdrawiam
To zależy od bardzo wielu rzeczy. Po pierwsze co to ma byc za towar i jaka ilosc potrzebujesz. Prosze o bardziej precyzyjne i konkretne pytanie bo nie potrafie Ci odpowiedziec nie znajac szczeg. Podam Ci stawki w transporcie za km bus1,5Tony 1,3 zł ( za dwie strony) tir 24tony 2,80 i płacisz tylko za jedna strone.
Sluchaj mozna sie utrzymac ale to wyłącznie zależy od Ciebie, znam ludzi którzy wiedzą gdzie kiedy w okolicy warto pojechać, od poniedziałku do soboty jeżdżą codziennie na inne targowisko - duze targowiska są częśto raz - dwa razy w tygodniu robione. A niedziela nawet na odpusty. :) mozna mozna tylko trzeba sie troche zaangazować .. A jak zrobisz promocje perfum po 6zł. to przy dobrym dniu sprzedaz ich nawet 500szt. i juz masz dobry zarobek .. nie wspominając o torebkach, bizuterii itp.
Powodzenia zyczę ...
Dzięki.
Mam dostęp do markowych kosmatyków zza granicy. Czy ktoś orientuje się czy rzeczywiście na szminkach, lakierach itp. podobnie jak na chemi muszą być polskie naklejki ze składem? Proszę też o informacje dotyczące tego czy na targowisku trzeba mieć kasę fiskalną, oraz gdzie udać się w celu rezerwacji miejsc - nigdy tego nie robiłem. Pozdrawiam,
Czy prawdą jest że na kosmetykach zza granicy trzeba umieszczać polskie nalklejki itp?
Pozdrawiam
Witaj,
moge zaproponować towar (torebki, bizuteria, szale) w dobrych cenach i najmodniejszych fasonach. Wystawiam faktury VAT. Więcej szczegółów przeslę na prv Pozdrawiam k.
W takim razie czekam na propozycje.
Zarazem ponawiam zapytanie o potrzebę posiadania kasy fiskalnej na targowisku oraz o to gdzie na takowym załatwia się rezerwacje miejsc. Pozdrawiam
Halo halo :) Ponawiam zapytani o kasy fiskalne na targowisku.
:)
Polecam największe Niemieckie hurtownie produktów z returu Retourware24, końcówki serii, licytacje komornicze, likwidacje sklepów, upadłości firm. W większości towar pochodzi z Niemieckich marketów takich jak: Media Markt, Praktiker, Obi,Ikea, Aldi itd. Asortyment bardzo szeroki od dużego agd do butów dziecięcych. Sprawdź ofertę http://www.retourware24.de
Witam Serdecznie.
Tak jak wspomniałem mam dostęp do markowych kosmetyków zza granicy. To szminki, tusze, pudry itd. Czy imporując takowe, a potem handlując nimi na targu, allegro itp muszą one mieć naklejki z polskim opisem? Czy ktoś orientuje się w tej sprawie? Serdecznie proszę o rade. Zarazem ponawiam zapytanie o potrzebę posiadania kasy fiskalnej na targowisku. Pozdrawiam.
Brzmi ciekawie.
Skoro handluje Pan takimi rzeczami, to może powie mi Pan czy prawdą jest, że chcąc handlować w polsce chemią zza granicy trzeba naklejać na nie naklejki z polskim opisem składu itd? Pozdrawiam.
Trzeba przetłumaczyć etykietę na j. polski + dodać dane firmy importującej. Mówimy o obrocie towarem w detalu. Z tego co wiem nikt sie tym nie przejmuje przy handlowaniu na placu czy tez przy obrocie hurtowym ale nie jest to zgodne z obowiązującymi przepisami
Bardzo dziekuje za informacje.
Czy kojarzy Pan jakie konsekwencje grożą za handel takimi kosmatykami. Pytam ponieważ mam sam handlować takimi np na targowisku, potem może w własnym sklepiku i na internecie,oraz sprzedawać sprzedawcom w okolicznych miejscowościach. Chcę frobić to legalnie. Bardzo proszę o podpowiedź.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel na Targowisku - strona 5": - handel na targowisku - Vending, Handel na targowisku - 8 000 pln - Handel na Targowisku Odzieżą - Handel na targowisku i giełdach... - Handel odzieżą na targowisku
|
|