Witam! ostatnio wpadl mi do glowy (moim zdaniem nawet nawet) powmysl na 'biznesik'. nie nastawiam sie na wielka kase, ale mysle ze zle nie bedzie :). otoz chcialbym na straganie w mojej miejscowosci (handel w srody i soboty do poludnia) handlowac recznikami i posciela (+ np. bokserki, skarpety). mysle ze na poczatek wystarczy 1000zl na nie wielka ilosc towaru (w miare czasu oczywiscie coraz wiecej), a nie chce wyrzucac pieniedzy na bloto nie wiedzac do konca czy pomysl wypali. wiem z doswiadczenia (sprzedawalem taki sam towar u cioci na straganie), ze tego typu towar schodzi dosc dobrze, a czasami super! poniewaz jestem jeszcze niepelnoletni (ucze sie) dzialalbym na razie na lewo. nie wykluczam ze pozniej moglbym zalegaliwzowac to np. zakladajac DG na mame. w lipcu zamierzam dorobic troszke kaski na towar (pozycza mi jeszcze troche rodzice), a na poczatku sierpnia chcialbym 'ruszyc'. piewszy miesiac sprzedawalbym ja sam i zobaczylbym czy to sie oplaca. w razie nie powodzenia odsprzedalbym towar cioci po cenie zakupu. potem (w roku szkolnym) w srody sprzedawalaby moja kuzynka a w sooty ja. pisze poniewaz chcialbym abyscie poradzili gdzie zaopatrzyc sie w towar. rozwazalem hurtownie (tylko nie wiem czy tam czasem nie jest konieczne prowadzenie DG- tak slyszalem), myslalem takze o gieldzie i na aleegro sa dosc tanie. wiem juz jak ten biznes sie kreci, jaka marze narzucic wiec chyba nie bedzie tak zle.
ufffff... ale sie rozpisalem POMOZCIE i PORADZCIE. moze ktos zna jakies dobre miejsce w pomorskim gdzie mozna sie w tego typu towar zaopatrzyc. POZDRO i zgory wielkie dzieki