|
Handel obwoźny - strona 8 |
Handel obwoźny
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
I dodatkowo chciałam się zapytać, czy wszyscy korzystają przy zamowieniach morskich z firm wykonujacych odprawe celna( i ile takie cos kosztuje) ? czy jest mozliwosc zalatwienia tego osobiscie- bez dodatkowych kosztów ( oczywiscie poza cłem i podatkiem) Jakich dokumentów potrzebuje?
witam mam parę pytań technicznych związanych z samochodem do handlu piwem, napojami oraz mam zamiar dołączyć do asortymentu paszteciki (gotowe zamrożone tylko je usmażyć i podać klientowi). tutaj zwracam się do ludzi którzy posiadają auto gastronomiczne.
Interesuje mnie czy zamiast sprzętu do pieczenia mięsa, kurczaka itp. można wstawić chłodnie czyli lodówki na napoje alkoholowe? czy będzie trzeba coś zmieniać w instalacji elektrycznej? będzie potrzebne inne napięcie. czy po prostu sam mogę zdemontować nie potrzebne sprzęty i wstawić to co będę potrzebował. Już nie będę się dopytywał jak to widzi sanepid? będę bardzo wdzięczny za wszelkie info na ten temat albo na co zwracać uwagę przy zakupie takiego auta???
100kilo i za 5tysi..szału to z tym handlem raczej nie bedzie ..ale powodzonka
dopiszę się do tematu jaki podatek pod działalność handlem obwoźnym? jeszcze tego nie ogarnąłem, ale może ktoś podpowie na czym to polega i jaki najlepiej wybrać aby był opłacalny? interes przede wszystkim licze że będzie sezonowy, może coś się uda po sezonie dalej go pociągnąć.
wielkie dzięki za wszelkie info...
Witam
Zna ktos moze jakies hurtownie z odzieza chinska? Jesli tak prosilbym o kontakt gg 9184744 Prowadzi ktos z was handel obwozny na podkarpaciu? jak myslicie oplaca sie? Z góry dziekuje i pozdrawiam
witam mam kilka informacji dotyczacej handlu obwoznego. jesli jest ktos zainteresowany taka działalnoscia to polecam dotacje UE na własna działalność można dostać do 20 tyś. przez rok czasu jedzie sie na małym zusie teraz nie jestem pewna jaka to dokładnie kwota ale chyba coś kolo 400 zl. oraz nie obejmoje nas vat. jesli oczywiście nie przekroczymy danego punktu w dochodach rocznych:) szerszych informacji mozna dowiedzieć sie w kazdym urzędzie pracy. jesli zas planuje ktoś wieksze stanowisko do ktorego potrebowałby jeszcze jednego przacownika to polecam rowniez dotacje na pracownika :)
Witam, w najbliższym czasie zaczynam handel obwoźny, zaczynam od dwóch samochodów typu Kia z kontenerem, mam pytanko jaki towar najlepiej się sprzedaje, na co się najlepiej nastawić, samochody będą jeździły od pn do sob ( dwóch kierowców ) Co o tym myślicie, jestem bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie, jestem teraz w trakcie tworzenia tras i zakupu towaru, za wszystkie podpowiedzi wielkie dzięki. pozdrawiam
Nową dzialalnosc otwarles czy juz kiedys cos robiles? I jesli nowa to napisz na PW jak poradziles sobie z urzedami.
Myślę że najlepiej się sprzedaje towar który każdy z nas codziennie używa (chleb, masło, mleko itp) Jeśli masz pewnego dostawcę to możesz np. raz na 2 tygodnie wozić kiełbasę, kaszankę. (kogoś kto produkuje ją z takim samym smakiem co tydzień bo jak raz schrzani to klienci mogą się od Ciebie odwrócić ). A tak ogólnikowo to musisz mieć własny doby towar bo wiadomo że w panującej dobie hipermarketów trudno jest utrzymać klienta. Pozdrawiam:)
dobry pomysł. moja babcia mieszka we wsi na dolnym śląsku, do sklepu prawie kilometr. dwa lata temu jeżdził samochód z warzywami i artykułami spożywczymi typu mąka, cukier, margaryna, zupy w proszku, przyprawy itp. czekała na niego jak na zbawienie i pozostali mieszkańcy z ubocza wsi też.babcia z racji wieku do sklepu nie chodzi, a ten pan dawał jej poczucie pewnej niezależności, nie musiała liczyć na dzieci i wnuki. inni mieszkańcy w średnim wieku i powyżej woleli poczekać na ten samochód niż taszczyć siaty taki kawał.młodzi wiadomo, woleli do miasta albo do marketu. ludzie się przyzwyczaili, dwa razy w tygodniu wypełzali gromadnie na podwórko i czekali na pana ze sklepikiem. nie musiał nawet trąbić że już jest.był zawsze o tych samych godzinach.
ale czy przy dzisiejszych cenach paliwa to się opłaca, tego nie wiem. ale pomysł jest fajny.
biznes oplacalny ale musisz dzialac trochę wbrew logice i wybrac te biedniejsze regiony bo tam najczesciej kupuja z auta
Siemka
U mnie w okolic też kiedyś jeździł taki gostek,tylko,że on sprzedawał same lody,ale długo nie zabawił na naszym rynku:)teraz jeżdzi inny koleś,który sprzedaje chleb,bułki itp. dla mnie to jest super sprawa,przynajmniej rano można zjeść coś do kawki,a nie trzeba nigdzie jeżdzić.Wg. mnie to powinneś wchodzić w ten biznes. pozdro
a co myślicie o sprzedaży odzieży? jako handel obwoźny??
Witam, mam pytanie do osób które prowadzą handel obwoźny, handlują warzywami, owocami itp.
Prowadze firme budowlną i jako dodatek chciałbym sie podjąc "objazdówki" Teraz kwestia formy opodatkowania: Jestem w Vacie, moje pytanie wiąże sie z tym czy musze kupić kase fiskalną dawać ludziom paragony?? Jeśli tak to codziennie trzeba robić raport itp.. ?? Są kasy fiskalne do obsługi na aucie dostawczym (na pace) Jakie macie wagi? pod zapalniczke samochodową? Proszę o jakiekolwieg info osób które działają w temacie lub podobnym. POZDRAWIAM
wystawiasz fv lub dowód dostawy i przysyłasz poczta a co do paliwka to karta routax min 500 litrów i odliczamy vat
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|