|
Handel obwoźny - strona 10 |
Handel obwoźnyBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam takie pytanie mam zamiar w wakacje otworzyc sklep z jakimis tanimi drobiazgami gdzie je kupowac, dziekuje za pomoc
Zajmuję się handlem obwoźnym od ponad roku, handluje butami. Chętnie pomogę, doradzę a nawet dostarczę towar w dobrych cenach.
Ps. Można na tym zarobić.
witam chcialabym sie zapytac czy jest interes na handlu obwoznym na wioskach?mam na poczatek 3 tys wkladu,czy zna ktos jakies namiary na tanie hurtownie odziezowe w wielkopolsce?
prosze o pomoc.
Za 3 tys to towaru dużo nie nakupisz. Klient musi mieć wybór a to się wiąże z większym wkładem.
Mam pytanko,chcialbym otworzyc handel obwozny(sprzedaz ciuchow na targach, jarmarkach) oprocz tego w internecie,mam 30 tys i staram sie o dotacje z urzedu pracy,i pytanie moje jest takie czy taki biznes jest oplacalny?czy sie na takim handlu wyjdzie?jakie musze poniesc koszta(oprocz kupna samochodu i towaru) i czy moge wziasc osobe na staz z urzedu pracy?
Poza samochodem i towarem napewno namioty, wieszaki, stoliczki itd. Czy biznes jest opłacalny nadal tak chociaż coraz słabiej a jako nowemu będzie Ci napewno bardzo ciężko bo stare wygi nowych nie lubią i nie boją się tego pokazywać. Co do kogoś na staż z UP to bardzo wątpliwe :D
Dzieki za podpowiedz,i jeszcze pytanie,gdzie najlepiej kupic ciuchy? slyszalem o tych Chinskich i Tureckkich centrach pod warszawa i slonczynie podobno w miare jest tam tanio i przystepnie,czy moze bezposrednio z Turcji ale czy to bedzie oplacalne? I jakie sa oplaty na targowiskach?
Tak w warszawie mają spory wybór w dobrych cenach + jakoś teraz miało powstać następne hurtowe centrum w olkuszu czy zawierciu. Jest jeszcze krakowska tandeta. Z tego co wiem na tandecie otworzyli stoisko z ciuchami hurt/detal z turcji i to bardzo ładne chociaż ceny nie niskie. Co do opłat zależy gdzie i czy miejsce kupujesz na stałe czy wynajmujesz.
Dzieki kolego,
Witam,
miesiąc temu otworzyłam swoją działalność gospodarczą,handel obwoźny,mieszkam na ślasku. interesują mnie dotacje na tego typu działalność,czy moge uzyskać np dofinansowanie na sprzet,lub transport-auto? Jest to moja pierwsza działalność,bardzo prosze o wszelkiego rodzaju informacje z góry dziekuje
Słyszeliście kiedyś o czymś takim jak wirtualne biuro? Wraz z przyjacielem chcemy złożyć firmę jednak nie posiadamy własnych lokali. Znaleźliśmy w Internecie firmę krakowski-adres pl, która udostępnia swój adres dla nowo zakładanych firm, dodatkowo oferują możliwość przesyłania korespondencji na wskazany przez Nas adres. Co o tym myślicie, to chyba nowa usługa w Polsce?
Witam wszystkich.
Mam pytanie do osob juz bedacych w tym interesie.Zamierzam z kolega zaczac handlowac tanimi ciuchami z Wolki Kosowskiej jezdzac po targowiskach czyli codziennie gdzie indziej.Transport stoly i moze wieszaki jak beda potrzebne mozna kupic,zaden problem.Ale konkretnie chcialbym sie dowiedziec czy to jeszcze sie oplaca a nadmienie ze mieszkam w Warszawie gdzie takich osob co handluja wlasnie takim towarem jest bardzo duzo tym bardziej ze wieksza czesc kupcoc ze Stadionu przeniosla sie do nowych hal gdzie osob ze skosnymi oczami jest bardzo duzo. Dlatego bede wdzieczny za szczere odpowiedzi zanim jeszcze cokolwiek sie ruszylo.A moze ktos zaproponuje swoj towar do handlu bo to nie jest powiedziane ze musza to byc ciuchy od kitajcow. Pozdrawiam wszystkich i zycze ruchu w interesie
Witam serdecznie.Coraz częściej chodzi mi po głowie własny mały biznes,myślę o handlu na targowiskach ,mam dość szukania pracy bez powodzenia. Od niedawna mieszkam na śląsku koło Raciborza,jestem na bezrobociu.Pieniądze na towar mam zamiar uzyskać z dotacji PUP . Doradzcie czy na dzień dzisiejszy w ogóle jest sens realizować taki pomysł czy zdołam się utrzymać ,bo nie chodzi mi o wielkie kokosy ale by coś zostało w portfelu;-)Wiem że targowisko to ciężki chleb (pod gołym niebem)ale innego pomysłu w mojej sytuacji nie mam.Chciałabym handlować obrusami,serwetami.
No i znowu porażka!! z tego co tutaj czytam to mogę zapomnieć o dotacji na ten cel.Tylko że bez wkładu własnego nie wynajmę lokalu ,pomysł do kosza się nadaje:/ pozdrawiam
powiem wam szczerze tak :
- w dzisiejszych czasach tzw handel obwoźny to kicha i lipa wielka - jeżeli chcecie tak pracować to liczcie się ze sporymi stratami w pierwszych dwóch latach prowadzenia tej działalności - zapomnijcie o jakichkolwiek dotacjach na sprzedaż tego typu ( dla tego państwa / urzędów , prowadząc tą działalność tj sprzedaż odzieży na targowiskach jesteś/my po prostu złodziejem/jami ) - bardzo ciężko będziecie mieli z pozyskaniem bardzo dobrych miejsc na targowiskach / nowych klientów - nieprzychylność starych wyżeraczy ::)) - problemy z atrakcyjnym towarem ( popyt / podaż) - utrata zdrowia , zarówno fizycznie jak i psychicznie Plusem jest tylko to że wiosna jest najpiękniejszym okresem na prowadzenie tego typu działalności :))
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel obwoźny - strona 10": - Handel obwozny w UE - Handel obwoźny - Dotacja na handel obwozny - A Handel obwoźny z artykułami AGD - jak załozyć dg handel obwożny
|
|