|
Handel obwoźny - strona 13 |
Handel obwoźnyBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
na chwilę obecną nie warto jest w handlu obwoźnym rejestrować / otwierać DG na legalu , po co ? kontroli na rynkach nie ma żadnych , wolna amerykanka , rumuni , bułgarzy , ormianie i wietnamczycy nie posiadają żadnych zezwoleń na prowadzenie DG na terytorium RP i jakoś dają sobie radę ! mandat za brak dokumentów w zeszłym roku wynosił tylko 200,00 zł. ( oczywiście dla polaka , cudzoziemcy nie płacą ) , więc jakiekolwiek wdawanie się w koszta związane z legalną DG i ZUSem są zbędne .
taką jak wyzej opinię moze lansować ktoś kto nie ma pojęcia o mechanizmach któze rządzą w biznesie
i argument ze to nielegalne pewnie tu nie zadziała tyle ze są i inne argumenty moze wazniejsze -:) chinczykowi zabieraja towar , daje łapówkę i nawet nie pisnie słowa jest biznes ? a polakowi się tak nie bardzo da trzeba uwazać bo zgłosi przełozonemu i po pracy w strazy miejskiej czy policji , alko w skarbowym -:) w tych organach nie pracują przeciez idioci , no moze nie wszyscy wiedzą komu mozna zabrać a kogo trzeba ,,splątać " zeby wykazywalnosć była -:) przeciez trzeba pokazac ze się robi -:) ze tepi się nielegalny handel wiec nei opowiadaj głupot ze mozna nie rejestrować chyba ze się na rumuna przefarbujesz i bedziesz dawał lapówki a poza tym to niemoralne działac w szarej strefie bo jak do szkoły to chodzi się za darmola i co gorsze niczego się nie nauczyli
kolego golonko , jakoś nie przemawiają do mnie twoje argumenty ,
handel obwoźny - od kiedy i jaki z tego biznes ? 15 lat temu , zgadzam się byliśmy biznesmenami , zarabiało się mnóstwo kasiory , było minęło zostało dziadostwo ...
przez 20 lat pracy w obwoźnym , nie widziałem i nie słyszałem aby jakiemukolwiek obcokrajowcowi zabrano towar - odzieżówkę , nie mówimy o fajach , spirycie i narkotykach , łapówki za towar dawali wietnamy i turki na stadionie dziesięciolecia - ale tam był taki mechanizm biznesowy , tylko tam , rynków to nie dotyczyło , coś gdzieś kolega słyszał ale chyba nie dokońca .....
oczywiście że nie pracują tam idioci , są to bardzo sprytni i inteligentni ludzie na tyle aby sobie zbyt dużo roboty nie narobić , sprzedajesz bez zezwolenia - dałeś się złapać , logiczne że zapłacisz -norma a każda kontrola polskiego " legalnego handlowca" musi być poprzedzona zawiadomieniem o niej , tak aby miał czas się przygotować , potem kupa papierkowej roboty i tak ze 3 miechy gmerania , gnębienia w końcu kara w postaci kolegium lub mandatu , cudzoziemiec to jeszcze więcej roboty ( papierkowej i nie tylko ) niż z krajowym - skarbówka , policja , celna ...... bardzo dużo roboty a efekt opłakany - zero kasy i korzyści dla państwa , łapówka być może dla urzędasa się znajdzie ......."brudasów " ( jak ich nazywają ) skarbówka omija szerokim łukiem , łatwiej polakowi protokół spisać .
niemoralne to jest walić pod nogi kłody i gnębić rzeszę ludzi , którzy chcą legalnie i uczciwie zarobić na godne i normalne życie we własnym kraju ,w starciu z dzisiejszymi przepisami oraz nielegalnie przebywającą tu konkurencją polski handlowiec może się w dups.. zagryźć , miałem przywilej chodzić do szkoły za darmochę , czerpałem wiedzę techniczną garściami , nie żałuję , sądzę po wpisie że kolega kończył szkołę biznesu za pieniążki :) , zdają wszyscy , bo muszą żeby poziomu nie obniżać ...... pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku na feriach .
posiadam dobry biznes plan jezeli chodzi o handel i kredyt z banku, kontakt dla zainteresowanych 509402643
Witam odswiezam temat . mysle o sprzedazy na targowiskach glownie bielizna z Wolki Kosowskiej i z Anglii. Mam DG i chce dodatkowo zajac sie handlem. Co radzice brac sie za bielizne czy moze cos innego .Jestem z pomorskiego.Pozdrawiam
Witam.
Mam pytanie do tych co chcieli rozpocząć handel obwoźny czy im sie udało i czy warto dzisiaj jeszcze zaczynać?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel obwoźny - strona 13": - Handel obwozny w UE - Handel obwoźny - Dotacja na handel obwozny - A Handel obwoźny z artykułami AGD - jak załozyć dg handel obwożny
|
|