|
Handel obwoźny - strona 6 |
Handel obwoźny
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
niby jest jakaś ustawa która tego zabrania (tak mi powiedzieli w gminie Władysławowo), a jak pytałem w Gdyni, to powiedzieli, że jest przetarg na wyznaczone miejsca, nie ma takiej opcji żeby się przemieszczać i nie być przypisanym do konkretnego miejsca...
no to chyba że tak. wygraj przetarg na jakiś ciekawy punk i postaw tam wózek. jeżeli chcesz się przemieszczać to bardziej proponuje jakieś giełdy, bazary itp
dokładnie wyjątkiem są bazary, a pewnie lepsze miejsca do przetargu to już dawno rozdzielone po cichu :/....z drugiej strony zakazać ci nie mogą tego ale dostaniesz mandat od STRAŻY MIEJSKIEJ za brak pozwolenia lub za handel w miejscu nie wyznaczonym do tego, można się tez dogadać z kimś kto ma jakiś bar, warzywniak, sklep, cokolwiek w ciekawej lokalizacji i podpisać z nim umowę użyczenia i tyle, oczywiście nie może mieć tego samego bo cie nie wpuści jako konkurencji he he
jestem bezrobotna skonczyl sie zasilek chce sie zajac handlem obwoznym. od czego zaczac?
pozwolenie w UM, potem skarbówka numer REGON i wybór sposobu rozliczania, potem masz tydzien od zaczęcia na powiadomienie ZUSU, potem musisz kupic stoły, moze namiot lub parasol ( nie wiem czym chcesz handlowac ) poszukac dobrego miejsca na rynkach wokół swojej miejscowosci ..i tyle
namiot ...stoły ..........
a moze tak od towaru zacząć ? bo jak lody to stoły zbędne przy okularach tzw sanglasach - tez niespecjalnie sie przydają wiec moze najpierw cel działania okreslić a pozniej reszta dopiero
odpowiedz:
piróko
powinines się zając sprzedazą zapałek dlaczego ? bo tez jestes tak na drobno porąbany
malo zabawne... Wracajac do tematu. Od zalozenia dzialalnosci i zatowarowania. Na to niestety musisz miec troche grosza (w sumie na poczatek wystarczy ci ze 2-3k pln).
taaaa...... KRÓLOWA jak zwykle tyle wie co i zje, jest jeszcze z 10 rodzai innego towaru i sposobu handlu ale nie będziemy sie chyba tutaj kłócić o to????......napisałem wyraznie w swoim poscie ze nie wiem czym chce handlować, ale widzę że ,,KRÓLOWA'' to by doradziła okulary słoneczne ;-)))albo lody ;-))) i niech tak zostanie
lody?
zobaczcie co kolowawa komentuje na googlach :D
witam, niestety nie rozpoczęłam działalności bo zaszłam w ciążę, a co do Rebel'a-nie odezwał się wcale
Na początek można lekką partyzantkę zacząć, tzn. jak masz np. łóżko polowe to możesz na nim zacząć handlować, chyba, że masz troszkę więcej gotówki do zainwestowania to możesz kupić jeden stół 2m, cena chyba coś koło 60zł. Trochę towaru i spróbować czy będzie Ci się podobał taki styl życia, bo inaczej tego nie można nazwać (wstawanie ok godziny 4 rano, rozkładanie towaru, trochę handlu, składanie towaru i ok 13 w domu). Ja przynajmniej tak zaczynałem. Nikt się nie pyta przy wjeździe na plac czy masz DG itp.
Jak Ci spasuje to dopiero zakładanie DG, zakup namiotu (zależnie od posiadanej gotówki, rozsuwany 3x2m za ok 800-1000 zł lub rurkowy w takim samym wymiarze za ok 400 zł, chyba że startujesz na większe stoisko). Do takiego namiotu 3x2 m mieszczą się 2 stoły i jest troszeczkę miejsca dla Ciebie. Zatowarowanie takiego stoiska to kwota ok 3-4 tyś zł. Pozwolenia na handel na targach nie zawsze załatwia się w UM, czasami właścicielami są to prywatne osoby lub (nie pamiętam jak to się nazywa) coś związane z budownictwem komunalnym. To chyba tyle na początek. Później kombinowanie, ale jak zaczniesz to sama dojdziesz do tego. aha, dotacji nie dostaniesz na handel obwoźny. Pozdrawiam
Witam. chce rozpoczac handel obwozny- pytanie moje dotyczy- Jakiego rodzaju dzialalosc trzeba zalozyc? jak sie rozliczac? i wogole jak cos takiego poprowadzic??
WITAM WSZYSTKICH. ZACZYNAM DZIAŁAĆ Z HANDLEM OBWOŹNYM, ALE SZUKAM TANIEJ ODZIEŻY(CHIŃSKA...ITD) JEŚLI MOZNA PROSZĘ O POMOC GDZIE SKĄD KUPOWAĆ, RZUCAM SIĘ NA GŁĘBOKOM WODĘ BO TO PIERWSZY INTERES , NO ALE JAK NIE TERAZ TO KIEDY. W KOŃCU MUSI BYĆ TEN PIERWSZY RAZ :):):)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|