Witam
Szukam informacji ,przekopałem to forum ale konkretnie nie znalazlem informacji. Otóż zamierzam otworzyć handel obwożny z nowa odziezą ,oraz sprzedaz jej w necie. Będe na ryczałcie 3%, jaki jest obecny limit aby nie wejść na kase z VATem, Co musze wpisac w wniosku o regon w dziale: WYKONYWANA DZIALALNOSC chodzi mi o PKD znalazlem takie cos:
47.82. SPRZEDAŻ DETALICZNA WYROBÓW TEKSTYLNYCH, ODZIEŻY I OBUWIA PROWADZONA NA STRAGANACH I TARGOWISKACH 47.82.Z
a jak dopisac handel w internecie czy to juz moze byc wszystko w jedym?
Jakie są obecne stawki ZUS - i skladki zdrowotne czy kazdy nowootwierający firme ma ulge 24 miesiące mniej zusu?
Co jesli ktos kupi na allegro np: bluzke za 30zł to ja mu nie wystawie ani paragonu ani faktury bo przeciez na ryczałcie to nieobowiązuje to jakie dowody zakupu mam wystawić czy wcale nie musze?
Jak wygląda prowadzenie ewidencji sprzedaży na ryczałcie 3% na czym to polega jakby ktos napisal konkretnie co i jak bo zielony jestem, lub na meila jakis przyklad gotowego wypelnienia? czy lepiej zlecic to do biura rachunkowego? Bardzo prosze o porady nalepiej kogos kto prowadzi taki interes