|
handel prrzy drodze |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
przez 5 lat byłem kierowcą tzw.tir'a.z pracy zrezygnowałem sam ze wzgledu na rodzine.teraz pracuje w prywatnej firmie i jak wielu borykam się z problemami finansowymi.Kilka tygodni temu,wpadłem na pomysł sprzedaży rekawic ochronnych kierowcą cięzarówek.jak myślicie czy ten pomysl ma jakie kolwiek racje bytu?
Odpowiedz sobie na pytanie: ile tych rękawiczek mozesz sprzedać, przez jaki czas, przelicz zysk i poznasz odpowiedź. Przy tym pamiętaj (ale to tak w oddali) o potrzebie zalozenia DG i związanych z tym oplat/podatków.
Mówisz że sam byłeś kierowcą TIRa więc lepiej znasz sytuacje, ale wydaje mi się że to jest kiepski pomysł, troche trudno wyobrazić mi sobie kierowce który jadąc, widzi napis "RĘKAWICE OCHRONNE" i sobie myśli "ooo przydały by mi się takie rękawice, zatrzymam sie i kupie sobie parę, albo nie, kupie też dla żony, do ogródka" Z tego co wiem to kierowczy muszą jak najszybciej dotrzeć z punktu A do punktu B i raczej nie będą się zatrzymywać tylko po to by kupić parę rękawić. Ale tak jak mówiłem Ty masz doświadczenie, więc wiesz lepiej :)
|
|