|
Handel samochodami - sprowadzanie używanych samochodów - strona 3 |
Handel samochodami - sprowadzanie używanych samochodów
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jeśli chodzi o auta z USA to zapomnij o omijaniu podatków - nie da się. Opłaca sie tylko auta zabytkowe sprowadzać. Chociaż biorąc pod uwagę kurs $ to pewnie po zapłaceniu cła, akcyzy i vatu od tego to pewnie i tak by wyszło taniej niż w salonie w Polsce. A jeśli chcesz na mienie przesiedleńcze to musisz mieszkać przynajmniej 1 rok w stanach i auto mieć na siebie zarejestrowane przynajmniej od 6 miesięcy. A w polskich urzędach wiadomo jak jest - horror! Musisz jeszcze udowodnić długość pobytu za granicą. W moim przypadku wystarczyło pokazanie prawa jazdy z Californii i dokumenty z college'u zaświadczające że byłem zarejestrowany w szkole przez 4 semestry. Na wszelki wypadek miałem stosy rachunków za telefony komórkowe i stacjonarne, za prąd, za internet i inne. I zapomnij o kupowaniu na słynnych aukcjach - to wszystko bzdury. To jest kupowanie kota w worku. Nikt Ci nawet nie zagwarantuje że auto odpala. Jest tam masa aut powypadkowych naprawianych w podrzędnych meksykańskich warsztacikach. W Stanach to przechodzi ale nie w Polsce. Jak już to tylko nowe auta i nie wysyłaj ich do Gdynii! Tylko do Niemiec. Oszczędzisz sobie czasu, pieniędzy i kłopotu.
witam a mzoe ktos napisac jak prawnie sprzedac samochod bedac an ryczacie np. 3,3% . kupuje samochod na podstawie kupna-sprzedazy jkaie musze paieru dac nowemu klientowi i jakie mam dac do US i jak to dokadniej dziala moze ktos cos podpowie
Witam! Mam pytanie odnośnie działalności gospodarczej. Chce zająć się mini handlem samochodami osobowymi, kupić uszkodzone, zrobić i sprzedać. Mój tata ma działalność gospodarczą na ryczłacie - naprawa i konserwacja samochodów, jakoś tak. Chcemy poszerzyć działalnośc o handel samochodami. może być to wszystko na ryczałcie? Jak wygląda system VAT marża, bo o nim często ktoś wspomina? I jak to wogóle jest z podatkami przy takim handlu? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam
Te informacje i wiele innych znajdziesz na stronie http://www.usa-auto.eu. Mała uwaga, w tym przypadku darowizna traktowana jest jak import. Różnica dotyczy wartości pojazdu gdzie przy zakupie masz rachunek na autko a w przypadku darowizny takowego nie posiadasz i dopiero deklarujesz wartość darowizny podczas załatwiania papierków. Radzę poprosić o pomoc kogoś zaznajomionego z tematem, w przeciwnym razie może się okazać ze autko 3x tańsze w Usa niż w PL będzie Cie kosztować drożej niż zakupiłbyś je na polskim rynku.
Oj widze że chłopali zgubili watek , Łukasz Glaz wystaw włąsnego posta i nie spamuj po 5 razy, co do aut z USA to na forum jest klika postów na ten temat, autor tematu prosi o poradw wiec starajmy sie trzymac toru. Do autora jest jeszcze 4 opcja która jest tematem TABU bo co raz wiecej ludzi handluje autami pisząc umowy na tak zwaneego słupa. On ma wszystko w dupie bo w bik-u znalazl sie juz rok po swoich narodzinach, ale skoro zalozylesc DG to zycze powodzenia i przerpustowosci rzędu 8 pojazdów miesiecznie POZDRO
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel samochodami - sprowadzanie używanych samochodów - strona 3": - Sprowadzanie używanych ciuchów - sprowadzanie felg aluminiowych używanych z niemiec - Sprowadzanie samochodow - Sprowadzanie samochodów z Beneluxu - Sprowadzanie ROZBITYCH samochodow z USA
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|