witam
co sądzicie o handlu styropianem i ewentualnie innymi materiałami izolacyjnymi?
|
Handel styropianem? |
Handel styropianem?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam
co sądzicie o handlu styropianem i ewentualnie innymi materiałami izolacyjnymi?
Zobacz jak potaniał styropian w ciągu 2 lat, chyba nie ma już na czym zarabiać.
ludzie ciągle docieplają swoje budynki, a marża może być minimalna, nie musi być z tego od razu 5 czy 10tys/m-c, okres zimowy sprzyja robieniu takich zapasów bo w sezonie cena skacze jakieś 15% w górę,
a co myślicie o handlu innymi materiałami budowlanymi?
nie wyjdziesz na tym, ja kupowałem od producenta, jesteś w stanie dać niższą cenę ?:)
Bragson powiedz jak wychodził Cię w zakupie 1m3 elewacyjnego styropianu i w jakich ilościach oraz odstępach czasu kupowałeś? jest kilka firma mniej i bardziej znanych producentów, oferujących myślę, że w miarę przystępne ceny,
nikt nic nie powie?
Z góry nie wróżę intersu na stropianie ani nawet na materiałach budowlanych. Obecnie sa takie małe marże, nie kiedy zerowe że naprawde ciężko wyjśc na plus. Skończyły się czasu dobrobytu dla hurtowni budowlanych, jedynie takie lobby jak PSb lub SB zarabiaja nieźle na pośrednictwie między producentami a hurtowniami.
Rynek styropianu czy materiałów budowlanych na dzień dzisiejszy jest strasznie zdołowany. Pracuje w hurtowni budowlanej i zyski wąchają sie od 1-max 10% z tego co się orientuję styropian wczoraj poszedł w górę (aktualnych cen jeszcze mi nie podano).
Cena styropianu nie jest uzależniona od tego czy jest zima czy lato. Cena styropianu wzrośnie za każdym razem gdy ropa podrożeje. Do tego pierwszy lepszy śmiertelnik inwestor może kupić styropian w takiej samej cenie jak my hurtownicy.
szkoda...trochę ostudziliście mnie z tego pomysłu, co prawda nie miałem zamiaru otwierania prawdziwej hurtowni z pełnym asortymentem, tylko coś prostszego..... jeśli macie u siebie podgląd na ceny zakupu/sprzedaży styropianu to bardzo prosiłbym o taką informację, pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handel styropianem?": - Nielegalny handel, nieopodatkowany handel na allegro - handel na DG a handel na etacie - VAT a handel z UE - 10 tys na handel - Handel w UE
• Strona 1 z 1
|
|