Witam!
Chcialabym handlowac w Holandii czy ktos moze wie co trzeba załatwic żeby tam handlować?
Czy towar który wioze muszę za niego płacic na granicy?
jeżeli ktos sie orietuje w tym to proszę o pomoc.
|
Handel w holandi |
Handel w holandi
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam!
Chcialabym handlowac w Holandii czy ktos moze wie co trzeba załatwic żeby tam handlować? Czy towar który wioze muszę za niego płacic na granicy? jeżeli ktos sie orietuje w tym to proszę o pomoc.
Cześć
wszystko zależy czym chcesz handlować, musisz sprecyzować dokładniej co chcesz wozić? pozdrawiam Marcin ms1006@wp.pl
chodzi mi o sprzedawanie skarpet bawełnianych na początku myślała żeby pohandlowac tam na rynku i zobaczyc czy będzie zainteresowanie a potem może bym znalazła jakies sklepy ktore by brały większą ilość.
Z tego co się orientuję to rynek holenderski jest zapchany wszelkiego rodzaju odzieżą przez Turków, także średnio to widzę . Jeżeli chodzi o opłaty na granicy to nic nie płacisz, tylko musisz mieć fakturę na ten towar.
Pozdrawiam
a może orientujesz sie czy tam mozna sobie rozlozyc stoisko czy trzeba miec jakieś zezwolenie żeby stanąć i czy ktos może może mnie sprawdzić?
Jesli szukasz przedstawiciela handlowego na terenie Holandii (NL) - to bardzo dobrze trafiles.
Od 9 lat mieszkam na stale w holandii, z zawodu jestem wykwalifikowanym sprzedawca. Mam duze doswiadczenie na rynku holenderkim. Mówie biegle w czterech jezykach (PL,NL,EN,RU) Zajmuje sie pelnym przedstawicielstwem lub na zlecenie wykonuje dana usluge. Pomagam w wielu dziedzinach takze natury urzedowej i prywatnej na terenie holandii. Udzielam on-line DARMOWYCH porad dotyczacych zycia i pracy w holandii. Moge nie tylko pomóc w poszukiwaniu potencjalnych klientów, ale takze dla zainteresowanych wyszukac w holandii interesujace produkty (od rzeczy uzywanych przez antyki po nowa technologie). Kontakt dowolny - info w mojej zakladce.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|