|
Handel zniczami - strona 3 |
Handel zniczami
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Odświerzam temat oraz moje pytanie
Moje warunki są dość dobre bo działam pod marka producenta dostaje od całej kwoty rabat 10procent do tego narzut 20% i mam razem 30%... Przy niskiej cenie ostatecznej. Co myślicie na ten temat? Czy warto zaraz po roztopach ustawiać na targu kogoś kto by sprzedawał dla mnie te znicze? Np ustawie stragany w 3, 4miastach powiatowych. Czekam na opinię
Kokosów na tym raczej nie zbijesz.
Ale warto spróbować.
Czy ktoś wie gdzie się załatwia wydzierżawienie lub wynajem placu pod cmentarzem na hadel zniczami i kwiatami przez cały rok ? wE wROCŁAWIU ??? chodzi mi o chandel z samochodu lub namiot handlowy ,mam założoną działalność gospodarczą ...byłam w biurze przycmentarnym wysłali mnie do urzędu miasta a tam nic nie wiedzą i wysłali mnie do urzędu miejskiego przy Gabrieli Zapolskiej ,z tamtąd skierowali mnie do zarządu cmentarzy a zarząd skierował mnie do urzędu miasta :))) ...nie mam już nerwów do tych pind za biurkami może ktoś wie konkretnie i poradzi mi gdzie w końcu mam się udać ..człowiek chce uczciwie płacić za miejsce w którym chce handlować tylko że nie wiadomu komu :)... Ludzie ratujcie bo dostanę rozstroju nerwowego przez te urzędy
Chcę stanąć pod cmentarzem aby handlować przez cały rok zniczami i kwiatami ,mam załozoną działalność gospodarzą tylko nie wiem jak załatwić miejsce pod cmentarzem bo chcę handlować z samochodu lub w namiocie handlowym przy wejsciu na cmentarz.. byłam w biurze cmenterza wysłali mnie do urzędu miasta ,tamci nic nie wiedzą i wysłali mnie do zarządu cmentarzy który prawdopodobnie ogłasza przetargo na takie miejsca ,miasto w którym chcę handlowac to Wrocław i chodzi mi o cmentarz osobowicki od strony ul. łUZYCKIEJ ..czy ktoś wie czy rzeczywiście trzeba stawać do przetargu na takie miejsce i tyle z tym zachodu ? widziałam tam sprzedających także z samochodów i także przy małych stołach handlowych niestety nikt nie chce nic powiedzieć ..a może stanąć na dzikusa i też trzymać jężyk za zębami ?
Witam
Interesują mnie kwestie kontroli handlu zniczami przy cmentarzach przed świętem zmarłych. Czy urząd skarbowy przeprowadza kontrole?? Czy sprzedawcy posiadają kasy fiskalne ,a jak nie to jak rozliczają się z zakupionego towaru na FV VAT, czy poprostu kupują bez faktury i tak sobie handlują na czarno??
przedewszystkim kolego musisz mieć pozwolenie na handel obwożny i na straganach( chodzi o to aby rozszerzyć działalność o te produkty ) jestem producentem od 15 lat i nie powiem ale tłuste lata sie skonczyły bo narobiło sie od groma producentów ale idzie jeszcze z tego wyżyć. a wszystkich świetych to oczywiście zastrzyk sporej gotówki ale prócz tego jest jeszcze boże narodzenie i wielkanoc, jeśli chodzi o kontrole to oczywiscie sa na targowiskach ale sporadycznie przynajmniej tak jest w Radomiu, kasy na tardu nikt nie prowadzi dzieki temu nie wykazuja prawdziwych obrotów.Mam klijenta który handluje na ślaskiej i sprzedaje mi towaru na około 8000 miesiecznie w ciagu roku.
zaparszam do wpółparacy :)
Witam.
W moim mieście cmentarz znajduje się przy ulicy, na której jest wyznaczony pas do parkowania samochodów. W zeszłym roku widziałem jak ktoś sprzedawał znicze na masce samochodu zaparkowanego na tym pasie. Pytanie brzmi czy to też się liczy jako miejsce handlowe (skoro sprzedawca nie stawia towaru na ziemi), czy po prostu mogę zwyczajnie zaparkować samochód i wystawić towar na maskę lub handlować z bagażnika? Zaznaczam, że handel na chodniku między cmentarzem, a wspomnianym miejscem parkingowym jest zabroniony. Samochód ze zniczami stał bardzo blisko wejścia na cmentarz więc sprzedawca miał ruch na pewno większy niż ci, którzy mieli zarezerwowane miejsca kilkanaście metrów dalej. Pozdrawiam
chciałabym zająć sie zniczami w tym roku i proszę o pomoc bo nie wiem od czego mam zacząc
Dobre pytanie. Szanowni Państgwo znacie może odpowiedź. Sezon się zbliża. A może warto zamiast ustawić się przed cmentarzem handlować na okolicznych drogach lub może na telefon ludziom w śród znajomych rozwozić na 3 dni przed 1 Listopada. "Kup wcześniej i taniej niż masz stać w tych kolejkach pod cmentarzem i płacić więcej". Przejdzie taki tekst. Moża zaliczyć np. 50 znajomych z czego 10 kupi i poleci innymym w rodzinie. 10 kupi po 10 zniczy i każdy z ich poleconych też 10 czyli 100zniczy np za 6 zł, gdzie się kupiło za 3zł w hurcie. Przejdzie to?:)
3 dni to trochę za mało musiał byś zacząć dużo wcześniej.
Sam myślałem o tym żeby z dwa tygodnie wcześniej zapakować znicze do samochodu i jeździć po okolicznych wioskach. A to co zostanie sprzedać pod cmentarzem 1 listopada.
ja juz mam wszystko załatwione pozwolenie na sprzedaz wydaje zarządca cmentarza w moim przypadku jest komunalka ;D a pozatym jezdze po znajomych i zbieram zamowienia z tekstem "sprzedaję już teraz bo potem będą droższe" i jakoś nikt nic nie mowi :)
Witam a gdzie można tanio kupić znicze?Pozdrawiam
A ja mam takie pytanie. chciałbym aby wszystko było legalne więc wykupie miejsce u zarządcy lub w gnminie. a co do własnej działalności to czy można zrobić tak że ja będe sprzedawał znicze przed cmentarzem a jak ktoś się doczepi to powiem że sprzedaje dla producenta, że to on mnie tu wynajął do sprzedaży? dodam że znicze produkuje mój kuzyn więc nie ma problemu żeby się z nim dogadac. kwestia tylko czy tak można obejść zakładanie działalności itp.
HANDLOWAŁEM ZNICZAMI PRZEZ KILKA LAT W MAŁEJ MIEJSCOWOSCI I MOGE POWIEDZIEC ŻE TO BARDZO ŁATWE PIENIĄDZE ALE TYLKO RAZ W ROKU (SZKODA) KUPIŁEM ZNICZE OD PRODUCENTA ZA 3000 ZŁ. I W CIĄGU JEDNEGO DNIA SPRZEDAŁEM JE ZA OKOŁO 5000 (CENY POD CMENTARZEM SĄ KOSMICZNE ).ALE MUSZĘ TU DODAĆ ŻE CMENTARZ JEST DOŚC DUŻY A JAK ZACZYNAŁEM TO HANDLUJĄCYCH BYŁO BARDZO MAŁO TERAZ TO SIĘ ZMIENIŁO CO ROKU PRZYBYWA STOISK . NO I I TRZEBA MIEĆ DOBRE MIEJSCE
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|