|
Handlowanie towarem którego nie ma - strona 2 |
Handlowanie towarem którego nie ma
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, z tego co wiem to żadna hurtownia nie sprzeda towaru jeżeli nie prowadzisz działalności gospodarczej. Aby móc kupować po cenach hurtowych musisz podpisać umowę z hurtownią oraz przedstawić podstawowe dokumenty o firmie NIP, REGON oraz zaświadczenie z Urzędu o prowadzeniu działalności gospodarczej.
Niewiem skad masz takie dane, ale handlując dwa lata nie spotkałam się z firmą ktora by chciała tak postępować, przede wszystkim dlatego że jest to niezgodne z prawem. I oni mieli by duże kłopoty, zresztą przy naprawdę dużych ilościach ty też. Trzeba zrozumiec ile dla hurtowni to duża ilość. A z tego co wiem to oni naprawdę duże ilośći przy artykułach np. takich jak fajki rozumieją przy jednej dostawie 20-30 tysięcy. Nie wyobrażam zobie firmy która sprzedala by ci na rachunek ilości przy których otrzymasz podwójny rabat, jak dla mnie to jest oszukiwanie samego siebie. Ale jeśli ktoś znajdzie taką firmę to niech da znać. Chętnie skorzystam.
Po pierwsze prowadzenie własnej działalności gospodarczej jest priorytetem aby zakupić w hurtowni towar nie mówiąc o obrocie nim na większą skalę.Sprawą kolejną jak dla mnie byłoby "olanie" hurtowni.Brzmi to śmiesznie ale realnie.Posiadam kilka kontaktów z producentami min Patrol - producent skrzynek narzędziowych , organizerów jak i latarek, Wesem - producent halogenów i lusterek do samochodów.Minimalne zamówienie to jedna paleta(Patrol) , 500 sztuk (wesem) przy cenach dużo niższych niż hurtownia.W to warto inwestować pod warunkiem pewnego rynku zbytu.Przykładowo jedna skrzynka 16 cali kosztuje w markecie 11 zł a ty ją kupisz w granicach 2 zł.
Jeżeli będziesz miał systematyczność sprzedaży a nie będziesz miał DG to szybko może Cię US odwiedzić , dorabianie na Allegro chyba już się skończyło , większość sprzedających ma DG i sami donoszą na tych co nie mają żeby likwidować nielegalną konkurencję.
100% prawdy powyżej i w 100% się zgadzam - skończyło się już na Allegro handlowanie czymkolwiek, czym prędzej, jak nie bądź i bez obciążeń własnych... po prostu nie "pożyjesz długo" na Allegro bez DG.
Życzę powodzenia. Teraz na allegro ceny są czasem niższe niż w hurtowniach. Ciezko znależ jest towar w cednie konkurencyjnej do allegro. Jak Tobie sie to udało to gratuluje.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Handlowanie towarem którego nie ma - strona 2": - Handlowanie DOMENAMI - Handlowanie przez wakacje / Jaka dzialalnosc? - Do którego skarbowego??? - Handlowanie w "rodzinie" - Którego kuriera wybrać?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|