|
HERBACIARNIA - strona 6 |
HERBACIARNIABiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Andzelika a wychodzisz z mieszkania? w Wawie jest mase herbaciarni
hej ;-)
Zrealizowaliście juz herbaciane plany ? jak tak to podzielcie się wrażeniami. pozdrawiam
to stary temat
Witam, ja też myślałam o otwarciu herbaciarni. Mam pytanie, czy to nie mogłoby sprawdzić się w jakiejś nadmorskiej miejscowości, np. Ustka ma ok 16 tys. mieszkańców, ale z moich doświadczeń turyści są zimą i latem. Ustka jest prawnie kurortem, z tego co wiem istnieje tam jedna herbaciarnia, ale wizualnie niezbyt mi się podoba, ma też słabą reklamę. Co o tym myślicie?
witam. Czytałam ten post uważnie i widze że jeszcze nikt nie ruszył z interesem. Ja pomyślałam o herbaciarnie na zasadzie franczyzy,wiem że to nie to samo co własny biznes,ale zawsze jakaś pomoc przy rozkręceniu interesu. Mieszkam w Poznaniu i myśłałam o takim punkcie w jednym z nowo budujących się domów handlowych,np, na początek otworzyć sklep z herbatami w galeri. Z tego co zaopserwowałam u mnie w mieście to sklepy z herbatami są prawi w każdym domu handlowym i jakoś przędą. Znalazłam konkretną ofertę firmy "czas na herbatę" przwidywana suma inwestycji to 20tys. wzwyż, w cenę wliczone jest projekt sklepu oraz jego wykonanie. Duża suma,ale zastanawiam się czy samemu otwierając herbaciarni nie będzie to jeszcze większy wydatek. Napiszcie proszę czy ktoś z was zna już jakieś konkretne koszta wiążące sie z otwarciem własnej herbaciarni. Pozdrawiam
Ja właśnie straciłam pracę i zaczynam myśleć o własnym biznesie.Zastanawiałam się właśnie nad herbacianią.Interesowałam się franczyzą w Czas na herbatę.Mieszkam na śląsku i mamy tu tylko trzy takie galerie w centrach handlowych w tym jedna dopiero co otwarty.Pisałam do tej firmy o szczegóły i owszem odpowiedzieli ale zaproponowali abym sie zastanowiła nad przejęciem 2 powstałych
sklepików.Zastanawiam sie czy to takie opłacane?Chyba nie.Lepiej jednak otworzyć własną.
Chętnie wspomogę wszystkich w temacie lokalu gastronomicznego: Pub/Klub/Kawiarnia/Sanepid/Koszty i zyski
Jestem chętny na współpracę na terenie Szczecina, doświadczenie w branży gastro od kelnera przez barmana po menadżera. Wiem, że odświeżam stary temat, ale widzę, że gastronomia nie umiera, a ostatnio trochę przycichła.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "HERBACIARNIA - strona 6": - Herbaciarnia - Herbaciarnia - Herbaciarnia - HERBACIARNIA - Herbaciarnia
|
|