|
Herbaty, kawa, wina, papierosy |
Herbaty, kawa, wina, papierosy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Posłuchajcie. Podsuwając pomysł na biznes bede próbował rozniecić debatę na temat lokali wybajmowanych w centrach handlowych. Dlaczego pchać się do centrów handlowych i za małe lokale płącic ogromne kwoty, czy az takie sa tam wielkie obroty? możliwe, że tak. Był tu temat winiarni w centrum handlowym, a ja bym chciał rozwinąc temat otwarcia ąłdnego klimatycznego sklepu w herbatą, kawą, papierosami, słodyczami i z winami, chociaz niekoniecznie z winami...rozważmy.....mówię tu o dobrym sklepie z różnymi rodzajami kawy herbaty ....mieszkam w 100 tys. mieście, nie chce być tylko skazany na herbate lipton czy sagę czy jakąs konfekcjowana w Polsce, Dajmy wybór mieszkańcom, nalezy wiedziec , że najlepsze rzeczy to te któe się nie reklamują, ale w takim sklepie były by wszystkie odmiany herbaty, kawy, zarówno wszedzie dostepne jak i dobrej jakości, wcale nie ogromnie musza kosztować, plus papierosy kawy, różne herbatki ziołowe , owocowe.
czumu nie? jeśli w twoim mieście takiego czegoś jeszcze nie ma... 100tys ludzi to juz spory potencjał.... Musisz tylko zadbać o dobrą reklamę i atrakcyjne ceny - musisz przekonać ludzi, że żeby pić dobrą herbatę czy kawę nie trzeba wydać majątku - czasem nawet dobra reklama na wystawie sklepowej wystarczy...
Pomyśl też o 3-4 stoliczkach z możliwością degustacji... (taki pomysł) Pozdrawiam!!!
witam
co do centrow handlowych tam naprawde bardzo bardzo duzo kasy zarabiaja a twoj pomysl godny uwagi lecz mam zastrzezenie czy myslisz ze duzo ludzi lubi takie herbaty nie sa to lipton czy inne popularne wiem ze sa drogie bo prowadzilem herbaciarnie musialem dodac kawe bo z samej herbaty bylo trudno wyrobic zysk pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|