|
Higiena |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o produkcji i sprzedaży podkładek na sedesy (nie mówcie że siadacie ze spokojem w miejscach publicznych) a co sie z tym wiąże, również dystrybutorów. Żadko sie spotyka (jak w ogóle) coś takiego w publicznych toaletach. Tylko nie mówcie, że to gówniany interes :razz:
Mi sie pomysł podoba. Rozumiem, że sprzedaż odbywała by sie z automatów. Do tego musiałby być też papier.
Tak dokładnie . A ta podkładka na sedes zawierałaby jeszcze dodatkowy papier ktory by opadał do wnętrza klozetu w ten sposób oszędziłoby to nam tzw. plusku przy grubszej sprawie :mrgreen: Pomysł wydaje mi sie dobry a b.dobry przy współpracy sanepidu - chodzi mi o to aby wymogi poszły w górę i każdy szalet musiałby być w to zaopatrzony. Ale to już straszna propaganda by musiała być włącznie z reklamą telewizyjną w stylu np " co 10 osoba zaraża sie w miejscach publicznych co któraś tam w szalecie - możesz temu zapobiec " kup bla bla bla :grin:
U, mnie w mieście gość na sedesach dorobił się majątku- może nie były tak wymyślne, ale gdzieś miał jaieś układy otworzył hurtownie hop siup :)
Dlatego wydaje mi się że to cool pomysł + układ z sanepidem i mega sukces.
[ Dodano: Wto Maj 02, 2006 9:50 pm ] Wpadł mi pomysł a jakby dodatkowo te dystrybutory były na kasę :) i ty masz ztego prowizję to byłoby dobre :mrgreen:
widzialem takie w uk. nie sadze zeby wyszlo rozporzadzenie nakazujace komukolwiek uzywania tego. twoj wybor. uzywasz albo nie. a tak na marginesie. klientow szukac wsrod restauracji itd.
Pomysł wydawał mi sie sensowny, ale ... w porządnych szaletach jest papier i zachowana higiena, a ludzie tam często robią sobie podkładke z papieru toaletowego, natomiast umieszczanie automatów w nędznych szaletach to ryzyko zniszczenia automatu. Pomysł dobry pod warunkiem, że odbiorcami bedą miejsca kulturalne, jak restauracje, hotele, szpitale, instytucje publiczne, domy handlowe itp.
Przy pewnych środkach reklamowych udałoby sie wprowadzić taki produkt na rynek, ale przede wszystkim stworzyć modę na jego używanie. Sprzedawane np w kartoniku z automatycznym wyciągnikiem takiego papieru. Rozumiem również, że można byłoby to robić w kilku wersjach papieru i koloru :) od najtańszej szarek chropowatej po papier różowy "Velvet" ;) Można byłoby też zrobić tak, aby takie pudełko np 50 podkładek kosztowało np 4.99 zł i było wyposażeniem kierowcy, który często podróżuje i korzysta z szaletów leśnych :). Podkładka taka winna wyglądać jak klapa od sedesu, tyle że w środku z wyciętym kołem i mój pomysł jest taki, aby taka podkładka najpierw służyła jako podkład a następnie jako papier do pupy :) oczywiście po odwróceniu.
mimo wszystko można chyba z tego zrobić jakiś biznes wydaje mi sie , że nawet całkiem nieźle opłacalny :idea:
dokładnie, ale podstawa to uświadomić społeczeństwo i powiedzieć "używajcie tego, to zwiększa higiene"
nie trakrujcie tego jak nowosc, to istnieje juz na rynku, po prostu nie jest popularne bardzo, albo nikt nie zwraca na to uwagi...ewentualne srodki na reklame zwieksza sprzedaz, ale niekoniecznie konkretnej firmy. pomysl jest bardzo dobry, jak to funkcjonuje mozna sie przekonac chociazby plynac promem dover calais.
co nie zmienia faktu ze nie ma takich nakladek dostepnych w opakowaniach jednorazowych dla kazdego. moze po prostu nie jestesmy goscmi hoteli lub ekskluzywnych restauracji, gdzie jest to standard. [ Dodano: Sro Maj 03, 2006 7:47 pm ] a w polsce http://www.higienaserwis.pl/index1.php? ... 18&menu=11
|
|