Witam, jest to chyba mój 2 post na tym forum, ale często z niego korzystam.
Mam takie pytanie, można powiedzieć problem. Może od początku, chciałbym założyć firme.
A więc tak. Najpierw chciałbym założyć firmę która tworzy strony www, seriwsuje komputery osobom prywatnym jak i małym i dużym firmą. Później do tej firmy dołożyłbym hosting, tzn ja ["my"] oferowalibyśmy usług hostingowe i na sam konieć założyć własną stronę www, taką stronę a'la dobre programy . pl. Miała by t być strona o tematyce komputerowej. I z tego miałby się rozkręcić e-biznes. I tu mam wątpliwości, czy pozyskam klientów, no i czy bd mieć wypłaty dla pracowników, a załóżmy że bd ich 10 i każdy po 1500 zł to daje 150 000 zł miesięcznie na wyplaty, no i ile zostanie dla mnie na czysto? Szkoda, że tego wszystkiego nie moge zrobić sam, bo nie mam aż tyle czasu. Jak myślicie czy ten pomysł może wypalić? Ile kapitału bym do tego potrzebował, jak narazie myślmy tylko o tworzeniu stron i serwisowaniu komputerów. Na to chyba nie potrzeba dużego kapitału. Z czasem gdy to by przynosiło zyski, rozpoczęlibyśmy dalsze projekty. Co wy na to? Nie umiem sobie poradzić z tą myślą/problemem.
A może polecacie co innego, inny biznes, ale bierzmy pod uwagę temtykę komputerową.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Patryk.