|
Hodowla bażanta łownego |
Hodowla bażanta łownego
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam pomysł żeby założyc hodowle bazanta łownego, mam 30 arową działke i na niej chciałbym te bażanty trzymać. Mam tylko jeden problem ponieważ działka ta znajduje sie w miescie i po jednej i drugiej stronie znajdują sie budynki sąsiadów. Chciałbym sie dowiedziec czy moge takie coś w takim miejscu otworzyć, i czy jest to opłacalne. Bażanty sprzedawałbym do kól łowieckich, restauracji serwujących dziczyzne oraz wszystkim osobom, które chciałyby takie ptaki mieć w swoim obejściu. Jak zwykle czekam na odpowiedzi i pozdrawiam!
Witam.Ten problem chyba da sie zalatwic,wystarczy sie skierowac do spoldzielni mieszkaniowej czy dadza pozwolenie. A jakie sa wymagania i koszty takiej hodowli??
pozdrawiam
Na pewno trzeba tym ptakom wybudować woliere zeby nie odleciały, trzeba mieć inkubator zeby było jak najmniej zmarzniętych jaj (koszt inkubatora kilka tysięcy pln, zalezy od producenta) no i oczywiście ptaki. Jeden bażant kosztuje między 20 a 50 zł, zalezy od hodowli. No i dobrze jest mieć też czujnego psa, żeby nikt w nocy nam tych bażantów nie ukradł;)
ten pomysł przyciąga mnie jak muchę do gówna, jak mysz do sera, jak lisa do kurnika :) jadłem kiedyś bazanta, miał trochę za dużo kuleczek ołowianych ale był bardzo dobry(to było z 13 lat temu już wtedy myślałem o hodowli, a nieświadomie zjadłem go z ziemiaczkami i szczypiorkiem w śmietanie) , pomysł jak najbardziej perspektywiczny, tylko jak jest z hodowlą w zamknięciu? ubojem? ptasią grypą?? ilu jest dystrybutorów, jakie jest zapotrzebowanie, cena??
ps. Na wypchane zwierzaki też jest zbyt?, bo mam jednego wypchanego bażanta..
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hodowla bażanta łownego": - Hodowla KÓZ - hodowla ryb - Hodowla...??? - Hodowla? - Hodowla ryb
• Strona 1 z 1
|
|