|
HODOWLA DANIELI |
HODOWLA DANIELI
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Jestem z Elblaga i zastanawiam sie nad rozpoczeciem hodowli daniela.Czy jest ktos ,kto mogl by cos na ten temat powiedziec? ewentualnie zajac sie ta tematyka wspolnie ze mna?
Sprzedam Daniele
Proszę pisać na PW TO jest tylko i jedynie hobby.Zwierzęta są oswajalne.W każdym razie niecodzienność oglądać takie coś,można zrobić biznes sprzedając mięso,ale oczywiście trzeba ich mieć trochę ok.<15
Witam jeżeli jest ktoś zainteresowany hodowlą danieli bardzo proszę o kontakt na PW Mam w tym doświadczenie Mam własną hodowle niestety muszę sprzedać ponieważ wyjeżdżam za granicę z całą rodziną Biznes jest dobry ale na początek mogę powiedzieć ze trzeba mieć do tego biznesu przynajmniej 2 h pola w innym przypadku jest to mało opłacalne Mam do sprzedania jeszcze 4 samice zacielone ! cena na prawdę dobra !
Witam, czy można się dowiedzieć coś więcej na temat tych Danieli zaoferowanych do sprzedania, jestem zainteresowany.
Daniele opisywane w internecie jako tak świetny biznes to troszkę lipka!! Analogicznie było kilka kilkanaście lat temu z wierzbą energetyczną!! Hodowcą danieli zależy na sprzedaży materiału "zarodowego"! Założenie hodowli daniela od zera to koszt kilkuset tysięcy złotych!!
ZESTAWIENIE KOSZTÓW: Wyszczególnienie Wartość w zł Zakup ziemi 12 ha 131 484 Budowa odłowni z poskromem 16 500 Budowa paśników 4 200 Budowa poideł 4 800 Drewniane wiaty 17 500 Pomieszczenia na paszę 14 000 Pasza 5 865 Zakup zwierząt 107 900 suma kosmos nie ujęte w kosztach jest budowa ogrodzenia o wysokości min 2m koszt takiego ogrodzenia to przynajmniej 15 000 zł/ ha nie prawdą jest, że daniele będą dobrze sobie żyć na samym pastwisku. Hodowcy zapominają dodać, że daniele wymagają pasz treściwych w postaci zbóż, siana, sianokiszonki, itp. Cena za 1kg jest niska nie orientuję się jaka jest na dzień dzisiejszy! Co do wyżej wymienionych kosztów, jeżeli budynki budowle wykonywane byłby w własnym zakresie udałoby się obciąć troszkę kosztów. No ale zawsze może komuś się uda i DOBRZE na tym zarobi!! (pamiętajmy o tym, że zawsze są dwa uda) -- -- albo się uda albo się nie uda -- --
Przeczytaj również posty podobne do tematu "HODOWLA DANIELI": - hodowla DANIELI - hodowla danieli lub jeleni szlachetnych - Daniele - jak otworzyć hodowlę danieli - Hodowla KÓZ - hodowla ryb
• Strona 1 z 1
|
|