Witam!
jestem zainteresowany rozpoczęciem hodowli danieli.
czy może ktoś udzielic mi jakis informacji jak to wygląda na dzień dzisiejszy?
|
Hodowla DANIELI - strona 3 |
Hodowla DANIELI
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!
jestem zainteresowany rozpoczęciem hodowli danieli. czy może ktoś udzielic mi jakis informacji jak to wygląda na dzień dzisiejszy?
a ja tak z innej mańki-są rasy krów całorocznych na pastwisku! typowo rasy mięsne! chyba jest to pewniejszy sposób na zysk! pozdrawiam !!!
spore koszta ogrodzenia! musi byc bardzo solidne to i cena odpowiednia! na dofinansowanie unijne na dzień dzisiejszy to mozna powiedziec zapomnij!!! fundusze im sie koncza! jeszcze dwa lata temu to tak, na 2011 pierwszenstwo maja projekty rozwojowe krów mlecznych a na reszte to juz słabo z funduszami! info z agencji doradztwa rolniczego!!! oczywiscie mozesz składac ale raczej na pewno bedzie to zonk!!!! ogrodzenie na własną ręke liczmy 30 h pastwisk to mysle ze nie podołasz!
a czy ma ktoś z Was taką hodowle? ogrodzeniem się nie martwie tylko zbytem. a krowy o wiele bardziej wymagające od Danieli.
Nie przeglądałem tego działu zbyt szczegółowo, ale co myślicie o hodowli danieli? Łatwa, przyjemna może trochę mniej, bo zwierzątka ładne, sporo kasy. Ćwiczyłem ten temat jakiś czas temu, ale rozbiłem się o brak gotówki.
No fajniutkie.
Jak na chwilę obecną wygląda hodowla danieli? Jakie są zyski? Od ilu sztuk minimum trzeba zacząć, żeby mieć zysk? Kto skupuje mięso i po ile? Ile kosztuje utrzymanie jednego daniela na miesiąc? Ile samców trzeba mieć na samice? Czy to dochodowy interes? Z jakiego dofinansowania można skorzystać, żeby rozpocząć hodowlę? Byłabym wdzięczna za odpowiedź na te pytania. Pozdrawiam
podpinam sie pod pytanie... znam goscia co hoduje daniele.. ale mi nie powie bo to konkurencja by byla :?
Sprzedam Daniele !!!!!
Pilnie z ogrodzeniami i siatką,Wszystko niezbędne do hodowli Woj. Łódzkie W razie zainteresowania proszę pisać !
Mam zamiar otworzyć hodowle Danieli i jestem zainteresowany kupnem ogrodzenia ewentualnie zwierząt do hodowli. Woj Łódzkie , Proszę o kontakt: pon numerem : 606-670-555
W Poniedziałek zadzwonię do Pana w celu uzgodnienia.
Witam jeżeli jest ktoś zainteresowany hodowlą danieli bardzo proszę o kontakt na PW Mam w tym doświadczenie Mam własną hodowle niestety muszę sprzedać ponieważ wyjeżdżam za granicę z całą rodziną Biznes jest dobry ale na początek mogę powiedzieć ze trzeba mieć do tego biznesu przynajmniej 2 h pola w innym przypadku jest to mało opłacalne Mam do sprzedania jeszcze 4 samice zacielone ! cena na prawdę dobra !
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hodowla DANIELI - strona 3": - HODOWLA DANIELI - hodowla danieli lub jeleni szlachetnych - Daniele - jak otworzyć hodowlę danieli - Hodowla KÓZ - hodowla ryb
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|