Chcialbym załozyc jak narazie małą hodowle homikow w domu miejsca mam sporo lecz .....
czy to jest opłacalne i najwazniejsze gdzie znajde rynek zbytu tych małych stworzonek jesli ktos mogłby mi pomoc byłbym wdzięczny
|
Hodowla homikow |
Hodowla homikow
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chcialbym załozyc jak narazie małą hodowle homikow w domu miejsca mam sporo lecz .....
czy to jest opłacalne i najwazniejsze gdzie znajde rynek zbytu tych małych stworzonek jesli ktos mogłby mi pomoc byłbym wdzięczny
Raz kumpel mi mówił że sprzedał homika w sklepie zoologicznym, więc może tam będziesz mógł sprzedawać. Musisz się tylko dogadać ze sprzedawcą (albo właścicielem)
ale chodzi o chomiki czy o homiki? bo to wielka różnica jest!
no chomiki ....(małe gryzonie)
- - no własnie mam kuzyna ktory ma sklep zoologiczny lecz mieszkamy w małej miejscowosci ktora liczy sobie grubo ponad 14 tysiecy mieszkancow....wiec nie ma takiego duzego zbytu na te gryzonie .. no niby sie juz dogadałem ze brałby ale wiadomo ze jezeli nie ma duzego zbytu to nie bedzie tez duzo brał ich ode mnie a wiadomo ze jezeli chciałbym załozyc hodowle to bedzie ich wieksza ilosc i co z reszta ......
Chcesz je hodować w domu?Jak to sobie wyobrażasz?Jeden pokój zastawisz klatkami od podłogi do sufitu?:)
Serwerownie właśnie tak są zawalone i funkcjonują. Myśl przyszłościowo ;-) Mafios będziesz musiał swoją ofertą zainteresować sklepiki w ościennych miastach, a jeśli popytasz może dowiesz się że funkcjonuje u Was jakaś giełda zwierząt (szczególnie jeśli teren jest wiejski).
xanos pomyśl chwilę nim urodzisz taka złotą mysl
serwerownie wydzielają troche inny zapach niż 500 homików ( tak mysle chociaz nie znam zwierzecia) a swoja drogą polecam rzułwie ,lepsza przebitka, no i nie wali tak z klatek jak z murzyńskiej chaty sanepid ci da HOMIKI w domu a jak sie sąsiedzi ucieszą!
żółwie czy rzułwie polecasz ? Bo to też różnica
Oj kolumbo999 nie wykazałeś się odrobiną poczucia humoru, a nawet znajomością emotikonów. Abstrahując od "rzułwi"... Dlaczego przypuszczasz że "homiki" śmierdzą, widziałeś kiedyś chociaż jakiegoś? ;-)
Ja nie wiem jakie warunki do tej hodowli ma Mafios!? Być może ma duży dom na wsi z mnóstwem wolnego miejsca i wymarzonymi warunkami dla takiej działalności. Chomiki są w sklepach zoologicznych więc ktoś na tym zarabia... Żółwie są dobrym pomysłem, jednak zakładam że są trudniejsze w hodowli.
to raczej ja sie wykazałem odrobiną poczucia chómoru
natomiast co do tego czy widziałem homika napisałem ze nie i nie wiem czy ktokolwiek widział a co do rzułwi to gdyby ktoś cos takiego hodował to by miał zbyt na 100% ewenement na skale swiatowa rzekłbym ónikat więc przebitka mórowana czasem trudno nie spaść z kszesła jak sie czyta takie żeczy
lepszym pomysłem od tego to był pomysł załozenia
szczelnicy sportowej w sporcie szczelność to wazna sprawa zreszta nie tylko w sporcie mogę zrozumiec ,ze pomysły rodza się w głowie czyli w zasadzie w prózni ale czasem warto moze troche pomysleć nim sie taki pomysł obwiesci ŚFIATÓ
Jak czytam niektóre tematy i widzę takie błędy ortograficzne to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. Lepiej dla niektórych by było, zanim zabiorą się za jakikolwiek biznes popracowali nad ortografią, bo na razie to mogą ewentualnie sprzątać. Biznes forum ha ha ha
diabeł, mam pomysł na biznes !
Będziemy sprzedawać słowniki ortograficzne!
kolombo z tymi "RZUłwiami" żartował oczywiście... wystarczy zobaczyć jak napisał ostatnie słowo swojego posta ;-)
I musze przyznać, że wykazał się tutaj poczuciem humoru :-)) Jeśli chodzi o gryzonie, to hodowanie ich w domu w osobnym pomieszczeniu z dobrą wentylacją pewnie da się wykonać. Trzeba by tylko sprawdzić ceny, jakei mogą Ci zaproponować właściciele sklepów ZOO. Bo te mogą nie pokrywać nawet kosztów żywienia.
ja jakoś nie widzę w tym biznesu. Mam dwa chomiki syryjskie w domu. Samca i samice. Chomiki syryjskie są samotnikami więc każdemu osobnikowi musimy zapewnić osobną klatkę. Samica przyjmie samca tylko w czasie ruji która występuje nieregularnie i trzeba dopuszczać chomiki i czekając a nóż trafimy na ten moment.
Trzymanie chomików syryjskich w jednej klatce po pare sztuk odpada. Mając kilka lub kilkanaście samic dopuszczajac codziennie do każdej samca bo może się uda ... hmm. Zapłodniona samica urodzi ok 6 osesków. Ile dostaniesz w sklepie ZOO skoro sprzedaja je po 10 zł a niektóre sklepy same rozmnażają chomiki. To narazie tyle co chciałem. Pozdrawiam.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|