|
Hodowla raków |
Hodowla raków
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Hodowla raków co o tym myślicie ???? cena raków to ok 100-130 zl/kg
Ponoć bardzo opłacalna,ale można się troche zestarzeć czekając na zyski.
czy ja wiem czy można się zestarzeć , okres dorastania raka gotowego do sprzedania to 2-3 lata , można również ustalić taki cykl hodowli aby co roku sprzedawać raki .
a gdzie jes sprzedawać? bo to chyba jest najbardziej istotne
Witam
Ze sprzedażą wiekszych problemów chyba by nie było, w co drugiej restauracji masz w menu jakieś ośmiornice, kalmary itp. a raków brak!
rakow brak bo malo kogo stac pojsc do eksluzywnej restauracji a Mcdonald's rakow ni podaje...jedyne wyjscie to export do francji, wloch moze hiszpani, ale jak wygladalby transport i czy to wogule oplacalne???
chyba chodzi Ci o homary? raków nigdy nie jadłem:) sprawdziłbym najpierw w jakich warunkach mogą one żyć aby przeżyć i czy Cię na to stać, może w polskich restauracjach tego nie ma, bo po prostu jest za drogie, aby ktoś to jadał, chociaż w delikatesach Alma można takie kupić (spytałbym tam, czy nie chcą takich homarów), a jak chcesz sprzedawać to do restauracji, to raczej w większych miastach gdzie są bardziej ekskluzywne, bo zwykła tania restauracja raczej Ci tego nie kupi.
zaraz homary - raki nasze takie nieboraki są całkiem dobre tylko mało jedzonka w nich - byłem w zesłym roku na weselu i były raki podawane w sumie nie podawane źle sie wyraziłem były w formie dekoracji jakiś tam potraw nie zwróciłem uwagi jakich bo wolałem zjeść samą dekoracje :) MNIAM MNIAM - miałem okazje jeść raki moze 3 razy w życiu ale nigdzie nie widziałem do kupienia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hodowla raków": - HODOWLA RAKOW - hodowla raków - Hodowla raków? - Hodowla KÓZ - hodowla ryb
• Strona 1 z 1
|
|