Witam zastanawiam sie nad hodowla slimakow ktore sa coraz popularniejsze w polsce a za granica ich brakuje
Czy ktos z Was mial kiedys stycznosc z czyms takim?
|
Hodowla ślimaków |
Hodowla ślimaków
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam zastanawiam sie nad hodowla slimakow ktore sa coraz popularniejsze w polsce a za granica ich brakuje
Czy ktos z Was mial kiedys stycznosc z czyms takim?
Chciałbym zwrócić uwagę, że taki temat już była poruszany na forum. A hodowla ślimaków, jak się naczytałeś na internecie podobno jest bardzo opłacalna, ale ja zauważyłem, że strony hodowców które powstają, są od 2-ch dużych hodowców (tak mi się wydaje). Co do opłacalności, to myślę, że warto by było, żebyś porozmawiał z takim hodowcą.
Hodowałem kilka lat temu ślimaki na początku wygląda wspaniale, wyliczenia ile to można zarobić ile można wyhodować nie przystają do rzeczywistości. Na początek trzeba mieć zagwarantowany zbyt bo bez tego to nici z interesu bo na ulicy tego nie sprzedasz, są dwie metody hodowli w pomieszczeniach i na wolnym powietrzu z odpowiednim zabezpieczeniem. Co prawda ja zarobiłem trochę ale na takich jak ja co chcieli założyć hodowle i sprzedawałem na sztuki na kilogramy też sprzedawałem ale to słabo się opłacało. Na początek trzeba zdobyć doświadczenie bez tego można nie źle wdepnąć, nie zaczynać od dużych ilości no i ZBYT.
to prawda hodowla nie jest łatwa, ale przy odpowiednim zaangażowaniu i przestrzeganiu zasad na pewno sie uda...
mam pomysł na biznes.chce rozpocząć hodowle ślimaków inie wiem od czego zacząć,może mi ktoś doradzić...
od kupna ślimaka ?
chyba tak
Wiem,że Czesi się tym zajmują-tam prop.poszukac-najbliżej.
Może zabrzmi to brutalnie, ale czasami mam wrażenie że niektórzy korzystają z internetu tylko po to żeby gołe d... oglądać. Przepraszam za ton wypowiedzi, ale wystarczy w Google wpisać hodowla ślimaków, a wyskakują linki nawet do tej strony, gdzie wszystko jest ładnie i jasno opisane co i jak.Pozdrawiam. GS
Czytałem ze opłaca się hodować ślimaki. I tak gleba nie ma żadnego znaczenia, temperatura około 20 stopni. Wymagane są 3 budynki. Ślimaki dojrzewają w około 6 miesięcy z tego za kilogram można za granicą dostać od 2 do 5 euro. Posiadając odpowiedni sprzęt i miejsce z łatwością można wyhodować tonę ślimaków. Łatwo to przeliczyć.
Co wy na to
GieeS wiem bo z tej strony co jest to dokładnie opisane to wyczytałem i napisałem tataj bo chce znać wasze opinie także spokojnie lepsze gołe d... niż gołe pały.
Sprawdź również podobne tematy:
- Hodowla slimakow akwariowych!
- Hodowla ślimaków afrykańskich - współpraca - Hodowla ślimaków jadalnych - zobacz film - Slimaki afrykanskie, hodowla i skup slimakow jadalnych - Firma HELIX-POLSKA, hodowla ślimaków afrykańskich, skup... - Skup ślimaków. - Transport ślimaków - Skup jemioly ślimaków - Pieniądze z uni na hodowle ślimaków Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|