|
Hodowla, tylko jaka ? |
Hodowla, tylko jaka ?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Wpadłem na pomysł aby zaczać coś hodować, tylko właśnie co? Psy odpadaja bo za duzo z tym roboty jeżdzenia i załatwianai papierów (wiem bo sasiadka ma), wczoraj wpadłem na pomysł ślimaków Helix (czy cos),tylko znowu sa bariery zdobycia odbiorców na slimaczki. Macie jakieś pomysły co można by hodować?
Odpuść. Na slimakach zarabia ten kto sprzedaje gniazda a nie ten kto hoduje pod " kawior" Było z tym wiele smiechu na poczatku lat 90. Oferowano gniazda hodowlane, podpisywano umowy na odbiór jajeczek(kawior) całych slimaków i nic.Znam pare osób ktorzy w tym siedzieli i dzisisj sie czrwienia ze wstydu na wspomnienie o hodowli. A z jednego to sie smieja że mu slimaki uciekły. Otworzył klatke a one, hyc,hyc i uciekły.Pomysl raczej o innym.
Słyszałem że bardzo opłacalne jest miec dzikie świnie i hodowac je pod mieso ich mieso jest ponoć 8-10 razy droższe niż zwykłej świni ale oczywiście musisz miec warunki najpierw. Najlepiej to jak mieszkasz na wsi . musisz zrobić ogrodzenie (dośc solidne) zasadzic kilka dzrzewek a nastepnie kupić zwierzaki (ale sa one dośc drogie kosztują chyba coś ok 6 tyś a nawet więcej zależy od gatunku) potem możesz je rozmnażać i sprzedawac albo młode dziki albo stare upasione :) na mięsą . podobno sa z tego bardzo duże pieniądze konkurencja minimalna jedna firma w polsce . Sam chciałem sie zając ale nie mam takich terenów...
a co to za dzika swiania jak jest chodowana w zagrodzie?????????
chodzi o dziki że ich mieso jest drogie
Witam
Dziś stałam się szczęśliwą posiadaczką Brachypelma albopilosum - czyli Ptasznika Kędzierzawego (dla zainteresowanych - kiedys będzie wyglądało mniej więcej tak jakies sugestie jak nazwac pajączka? )Może tak więc - odpowiadając na Twoje pytanie - np. hodowla pajaków i pożywienia dla nich? (świerszcze, myszki) koszty chyba nie duże, a przebitka na świerszczach spora...a poza tym to pocieszne zwierzątka i nie wymagaja dużej przestrzeni. Zasadniczo do czasu sprzedaży trzyma się je w pudełkach po filmach foto. Wiecej info znajdziesz na arachnea.pl Pozdrawiam
Rybki akwariowe ? Mysle, ze dosc latwo zaczac przy malej produkcji, a potem ja zwiekszajac stopniowo, ze zbytem nie powinno byc problemu.
Witam
- niezły pomysł. Pamiętam, ze jak lata temu likwidowałam akwarium i nie chcąc spuszczać rybek z szumem kloacznej wody zaniosłam je do sklepu zoologicznego, to za parkę dobrze odhowanych gurami dostałam jakies całkiem miłe pieniądze. A poważnie, to może rybki ale oceaniczne? Trudniejsze w hodowli, ale popyt na nie podobno spory... Myślę sobie też, że żeby zrobić prawdziwy interes na hodowli czegokolwiek, to jednak musi to być w pewnym choć stopniu łączone z pasją i uczuciem do tego co hodujesz, dobrym hodowcą nie zostaje się ot tak - to lata praktyki - chyba że masz czas i na sukces i prawdziwe pieniądze możesz jeszcze poczekać :mrgreen: Pozdrawiam
Moim zdaniem hodowla rybek akwariowych to calkiem dobry biznes. Koszty są bardzo niskie a dochód jest dosyć przyzwoity :wink: Moze w tym kierunku pójdziesz :cool:
odradzam hodowlę zwierząt terraryjnych koleżanka kupiła sobie najtańszy gatunek i najbardziej popularny który mozna dostać nawet za 2zł... a żeby rozmnożyć niektóre gatunki i potem codziennie wykarmić te 2tysiaće 5milimetrowych maleństw to jest naprawde wyczyn :D wiem bo znam większosć wyjadaczy na tym rynku i powiem że jest on mocno przesycony :P
zgadzam sie, nie traktuj tego jako glownego zarobku tylko ewentualnie mozliwosci dorobienia kilku groszy na jakies wydatki, poza tym musisz wiedziec i patrzec gdzie jak stoja ceny zeby ewentualnie tanio kupic hurtem i pozniej odsprzedac w detalu, taka brachypelme albopilsum na dzien dzisiejszy nikt nie bedzie rozmnazal dla celow zarobkowych poniewaz tylko problem ze sprzedaniem pajaczkow jest :/
Z tego co wiem hodowla szynszyli jest wciaz bardzo rentowna
hodowla zwierzat terrariowych? czemu nie! niezla kasa, mialem sie keidys tym zajac ale trzeba meic jednak meisca troche i troszke kaski na poczatek... jak ktos chce sie dowiedizec jak to zrobic zeby przynosilo duuuze zyski niech sie odezwei do mnie na gg, kto wie moze zrobimy jakas wspolprace, a kasa z tego jest calkiem spora, a rynek wcale nie jest przesycony, jak ktos ma miejsca sporo albo chociaz malo(na kilka drozszych gatunkow) i troche czasu raz dziennie/raz w tygodniu (zalezy co sie hoduje) to nei widze przeszkod, ktos chce sie dowiedziec wszystkiego zapraszam na gg:3347295
Witam
Możliwe - nie mówiłam że koniecznie ma być Kędziorek :mrgreen: Pozdrawiam
Moze nie wymysle tutaj nic super ale proponuje albo kury albo mimo wszystko krowy. Znajomy prowadzi cos takiego i odbiorcy na przyklad z Belgii czy Niemiec walą do niego drzwiami i oknami-autentycznie zyla zlota.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|