|
Hostel w Krakowie - strona 2 |
Hostel w Krakowie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
srednie ceny w hostelach w Krakowie to ok40 - 60 zl w zaleznoci od pokoju. Na polskie warunki to wydaje sie byc drogo ale dla turystow zagranicznych to calkiem przystepna cena, choc tylko niewiele nizsza od ceny na zachodzie Europy. Ale za to zycie w Krakowie jest tansze niz np w Londynie, Rzymie czy Barcelonie.
Pomysł rewelacyjny. Też o takim czymś myślałem, ale niestety w chwili obecnej taka inwestycja przerasta moje możliwości finansowe. Po prostu nie chciałbym się bawić w wynajem jakiegoś dużego lokalu z "przerobieniem" całości na pokoje, bo po pierwsze nie zawsze dostanie się na to zgodę, a jeżeli nawet, to nie chciałbym np. dzielić pomieszczeń płytami kartonowo gipsowymi, tylko coś konkretniejszego, a na to już są potrzebne "trudniejsze" zezwolenia. Nie ma to jak własny lokal. Można spróbować (dysponując odpowiednim kapitałem) kupić dwa duże mieszkania i je przekształcić w hostel z np. 7 pokojami. Jak ktoś ma kasę, to jest to bardzo dobry biznes.
tomsik, wydaje mi sie ze jak wynajmiesz od kogos mieszkanie o ktorym mowisz to wlasciciel zaznaczy w umowie ze nie mozesz Ty jako podnajmujacy wynajmowac komus,a nawet jesli nie zawrze tego ,to jelsi bedziesz mial klientow i on to zobaczy to zerwie z Toba umowe i sam to zrobi,wydaje mi sie ze wynajmujac od kogos mieszkanie bedzie Ci ciezko wynajac je dalej, poza tym musialbys za pewne wyremonotac to mieszkanie i dostosowac do wygladu hostelu,i znow nie wiadomo czy wlasciciel CI pozwoli na to:)
Tani hostel w Krakowie?? Old Town Hostel na Placu Szczepańskim, czysty, miły, sympatyczna obsługa, dobre jedzenie, świetna lokalizacja! Wszystko jak należy!!!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Hostel w Krakowie - strona 2": - Hostel ? - Hostel Torun - HOSTEL - czy to się może udać ? - HOSTEL w małym mieście. - HOSTEL / HOTEL - oceńcie sami.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|