|
HOT DOG JAK JEST NAPRAWDE |
HOT DOG JAK JEST NAPRAWDE
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam Jestem zainteresowany otwarciem punktu z hot dogami Mysle o zakupie przyczepy i postawieni jej w trojmiescie. Zastanawia mnie fakt nad jego oplacalnascia poniewasz wszyscy mowia ze to dobry biznes ale co sprawdzam na allegro to ciagle ktos sprzedaja wozku i przyczepki bo zminil profil niby Wiec pytanie jest skierowane do osob krota juz maja taki biznes i go prowadza jaka jest prawda czy sie oplaca czy lepiej odposcic i pomyslec o czym innym prosze o wszystki oponie. niestety wszystko opinie na tym forum sa troche stare wiec pisze jeszcze raz i tym temacie
kwestia czy chcesz zarabiac czy dorabiac. Jesli dorabiac to krecenie dogow jest w sam raz
witam chodzi mi o zarabianie nie o dorabianie wiec prosze o konkrety szczegolnie od osob ktore sie tym zajmoja do tej pory
Wszystko zależy od punktu i od tego jaka pensja Cię zadowala. Moja mama ma kilka punktów gastronomicznych (w tym jeden z samymi hot dogami) I w niektórych ma miesięcznie 4000zł. a w niektórych 800zł. W zimę hot dogów nie kręcą, a do tych punktów gdzie na chwilę obecną jest 800 musi dokładać z pozostałych. Z hot dogów wychodzi jakieś 1500zł./ miesięcznie. Ale mieszkamy w mniejszym mieście (niecałe 100.000) i nie ma takiego tradycyjnego rynku, żeby było większe skupisko ludzi. Ma to 1500 plus oczywiście pensja dla pracowników, a wlaściwie przy hot dogach jest tylko jeden czyli jakieś 1000zł.
1000 zl pracownikowi to zakladam ze nielegalnie on pracuje....?
chyba kolega pomylil srednia krajowa place w firmach i urzedach panstwowych z niepanstwowymi przedsiebiorstwami
Pracuje 8h dziennie ma w tygodniu tylko 1 dzień wolnego i zarabia dokładnie 1100zł netto. i akurat legalnie. Fakt, że to bardzo mało, ale w naszym mieście tak się zarabia. W innych firmach pracują na zmianę co drugi dzień po 13h i dostają po 700, także to 1100 to i tak dużo. A poza tym z tego co pamiętam to zawsze w lipcu i sierpniu w wszystkich "mini-barach" mają o 150zł. więcej. Także 1250zł. gdzie indziej nie dostanie.
To się jeszcze takie pieniądze zarabia <wow>.
Ja myślałem, że te 1500 to jest już minimum, widać średnia krajowa to coś niepojętego i tajemniczego.
jeżeli uda ci się postawić tą budkę w dobrym miejscu to nie słuchaj że zarobisz 1500 zł. Jak poszukasz tanich surowców to zrobisz narzut 100% tam gdzie jest spory ruch to myślę że dziennie na luzie sprzedasz 100 sztuk. jeżeli na każdym zarobisz 2,5 zł to przy 25 dniach zarobisz ponad 6000 minus zus itp
100% narzutu na gotowym produkcie gastronmicznym to za malo, musisz conajmniej dac 200%, wszystko zalezy od punktu, sezonu, sytuacji ekonomicznej oraz jakosci....na pomorzu latem morzesz wyszarpac sporo kasy jesli ustawisz sie w dobrym miejscu, twoim targetem beda ludzie mlodzi, ktorzy chetnie siegaja po cos do jedzenia pozno w nocy po imprezie, wiec aby cos zarobic bedziesz musial wystac od 11 rano do ok 3 w nocy, ale raczej sie oplaci
siemanko.ja własnie otworzyłem taka działalnosc.w sumie 2 dni.gdyby nie pogoda to zapowiadało sie całkiem dobrze.prawie 40 gogow w 3.5 godz.do tego napoje.ale to wekend.zastanawia mnie gdzie uderzyc w tygodniu.zeby nie jzdzic z ta przyczepka po kilku miastach:-(jak sie cieplej zrobi chcve kupic koncesje na browar i nad jeziora ruszyc.macie jakies inne pomysły?myslałem zeby urzadzenie do waty jeszcze kupic .dzieciaki non stop kupowały.pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "HOT DOG JAK JEST NAPRAWDE": - Lumpeks-jak jest naprawde - Jak jest naprawde z ciuchlandami !!! Czy warto !!! - NAPRAWDĘ POTRZEBNE 30 TYS. OD ZARAZ - Naprawdę tanie doladowania - WNT - czy to naprawde taka filozofia
• Strona 1 z 1
|
|