witam,
w mojej miejscowości i najbliższych okolicach jest tylko 1 takie miejsce (do tego w hotelu przyjmowane są tylko psy - koty np. już nie) w dodatku posiada tylko 15miejsc i w ogóle nastawione jest tylko na psy.
Robię własnie szkolenia behawiorystyczne z zakresu psychologia kota i psychologia psa, z czasem chcę również zrobić szkolenie dogoterapii i felinoterapii (ale to pewnie bardziej wolontariat będzie - odwiedzanie fundacji itp.) ..
Myślę nad otwarciem przychodni 'psychologicznej' dla zwierząt, prowadzić także szkołę z tresurą psów i pozytywnym 'szkoleniem' kotów oraz dobudować na swojej posesji hotel dla zwierząt - psów, kotów, fretek i małych gryzoni typu królik, świnka morska itp. mój znajomy jest jednym z najlepszych w mieście (jest b. 'brany' ;) ) i mówił, że polecałby mnie swoim klientom + moglibyśmy nawiązać współpracę.
Czy to się opłaca? Mam doświadczenie ze zwierzętami, do tego jeszcze chcę przez ten rok dalej się szkolić i zacząć myśleć coś po wakacjach 2011. Studiuję na 4tym roku, dziennie czy będąc na 5tym roku mogę ubiegać się o jakieś dofinansowanie z UE?
Może macie jakieś wskazówki itp.? Oprócz hotelu + szkoleń + psychologii zwierzęcej + odwiedzania potrzebujących z przeszkolonymi psami/kotami chciałabym też (oczywiście po odbytych szkoleniach i kursach) szkolić też psy, które pomagałyby osobom niepełnosprawnym, ale to tylko pomysł na przyszłość. Teraz prosiłabym o odp. w sprawie dofinansowania UE dla studentki ostatniego roku + czy mój pomysł na biznes jest dobry?
pozdrawiam